Crisis angst en complottheorieën

Crisis angst en complottheorieën yoga

Hoe reageer jij in een crisis?

Crisis angst en complottheorieën, tijdens de laatste c crisis hadden wij hier thuis meteen een strikt yogaprotocol met intelligente ontspanning. In een crisis is het belangrijk dat je in balans blijft, zowel fysiek als mentaal. Al snel in maart zag ik de angst om mij heen. Wie kon het ooit geloven dat het toiletpapier niet meer te krijgen was. Wij hebben hier thuis twee weken de billen schoon gemaakt op de Indiase manier. Lang leve de 20 Indiareizen. Zo zag ik dat mensen gingen hamsteren, elke week een coronatest en zelfs is er nog nooit zoveel gespaard dan tijdens de crisis. De yogatherapie was juist om de angst op te zoeken. Daarom meteen vier yogareizen geboekt en gekeken wat de angst is.

Crisis angst en complottheorieën en de yogareis naar Texel

Wij werden in eerste instantie ook bang gemaakt door de overheid. We moesten thuis blijven en we mochten het huis niet uit. Wij zijn naar Texel gegaan. Zelf nagedacht en eten meegenomen voor een week, een pipowagen gehuurd in de duinen. Ik dacht even dat we aangehouden zouden worden op de boot met de vraag wat we deden op Texel. Maar dit viel allemaal mee. Normaal zijn er duizenden toeristen in de de meivakantie op Texel, maar nu maar een dikke honderd. Crisis angst en complottheorieën heeft mij veranderd in positieve zin. Nu gebruiken we den mantra’s, meditaties en visualisatie voor de India reis in december.

Crisis angst en complottheorieën

Crisis angst en complottheorieën, angst

De angst die mij zeer verbaasde was in een psychiatrische instelling. Ik had een prive yogales daar en de hele afdeling was leeg in deze instelling. De therapeuten daar vertelden mij dat niemand het aandurfde om zich op te laten nemen. Er waren daar alleen maar mensen die verplicht waren opgenomen.

Crisis angst en complottheorieën, complotverhalen

Nu in augustus 2020 komen de complotverhalen. Bij angst gaan mensen van zich af slaan en geven de buitenwereld de schuld. De regering heeft een dictatuur gecreëerd in Nederland, het vaccin wat komt is dodelijk, enz.. Wij gingen juist voor de innerlijke transformatie.  De mooiste complottheorie die ik hoorde was “laat niet je temperatuur meten bij de supermarkt, ik moest een dressing hebben en een krop sla en kwam met twee kratten bier naar buiten”.

Crisisangst en complottheorieën en de innerlijke transformatie

Wij gingen juist voor de innerlijke transformatie. De buitenwereld was heel klein geworden. De hele dag yoga, meditatie, mooie spirituele boeken lezen en andere mensen met coronastress helpen. De eerste maanden zaten wij elke avond aan de IJssel en de zonsondergang bekijken.  Ook was een yogalockdown erg genezend. En we zaten nog een weekje in kasteel Slangenburg voor een meditatie retraite. Het is goed bij een crisis om de stilte op te zoeken. Crisis angst en complottheorieën hebben mij spiritueel veel rijkdom gegeven.

Je wordt altijd geholpen in de spirituele energie

Ook heb ik gemerkt dat wanneer je in de spirituele energie gaat zitten met bidden, mediteren, in de kerk zitten of in een stiltecentrum, dan gebeuren er wonderen. Die wonderen heb ik ook gezien de afgelopen maanden, mensen die je helemaal niet kent en hun hulp aanbieden. Onbekenden die samen met je mediteren. Een enveloppe met geld die opeens op de mat ligt. Het zijn bijna EO verhalen maar het gebeurt wanneer je in liefde en vertrouwen gaat zitten. Crisis angst en complottheorieën komen misschien nog in boekvorm uit.