corona stress

Corona stress pak je aan met yoga en meditatie

Corona stress, van dit woord hadden we nog nooit gehoord voor 2020. Maar nu in 2022 zien we deze stress steeds meer om ons heen. We zien de korte lontjes, het aantal zelfmoorden onder jongeren is toegenomen en er is coronastress door financiële problemen. Vandaag hoorde ik zelfs dat wetenschappers hun modellen voor besmettingen en de gevolgen hiervan gaan aanpassen. De coronastress wordt in de rekenmodellen meegenomen.

Cornona stress, hoe pak je het aan

Yoga biedt de ideale “gereedschappen” aan bij corona stress. We ontspannen de spieren. Dit werkt ook mentaal door, je kunt de corona stress relativeren. Door coronastress komt de adem hoog in de borst en met yoga ademhalingsoefeningen brengen we de adem weer terug in de buik. Bij problemen is vaak de eerste reactie “vluchten”. Yoga brengt je naar de realiteit en dat ga je voelen. Door dat voelen en uit je hoofd kun je veel loslaten.

Angst, wat is het?

Als yogadocent zag ik de afgelopen jaren door de corona stress angst onder de mensen. Angst is een krachtig gevoel, het kan je helemaal blokkeren. Je kunt trillen op je benen, wanneer je de angstig voelt in het lichaam daar kun je zelfs gaan beven. Vaak zijn die angstige gevoelens ook niet te verklaren, je zit veilig thuis en toch voel je je angstig. Je ziet ook veel dat angst samen gaat met een depressie en spanningen in het lichaam. Angst heeft vaak te maken met controle en met veranderingen in je leven. Met yoga kun je de angst goed bewust worden in het lijf en loslaten. Bij de yoga leer je aardingsoefeningen om de angst los te laten.

Corona stress en angst

Angst, aarden en yoga

Wanneer je met angstige gevoelens naar de dokter toe gaat dan is de kans groot dat je een pilletje krijgt om het te onderdrukken. De bekende pammetjes zijn een goed voorbeeld. De laatste tijd zie ik gelukkig steeds meer mensen die de angst aanpakken met yoga en een psycholoog. Bij de psycholoog praat je en in de yogales laat je de stress in het lichaam los, daardoor ook de  angsten. Wanneer je de lichamelijk ontstane stress van angst loslaat, dan kom je ook vaak in contact met de gevoelens, die je dan ook los laat. Een psycholoog en yoga is een goede combinatie.

 

Wat doen we met de corona stress yoga?

Om angsten los te kunnen laten hebben we veel yogaoefeningen tot onze beschikking. Met aardingsoefeningen, ontspanning, visualisaties, ademhalingsoefeningen worden we vriendjes met de angst. De angst heeft dan geen functie meer.

Waar corona stress yoga?

Veel corona stress yogalessen worden aangeboden als privéles. Want deze stress heeft een individuele aanpak nodig. Ook worden deze yogalessen online gegeven. Je wordt extra ondersteunt met youtubelinks. Later kunt altijd naar een groepsyogales. Er zijn yogalessen in Deventer, Terwolde, Epse, Voorst en bij Gorssel. Ook kan ik bij je thuis komen!