privé yoga Deventer

Contact en reacties over yoga

Contact

 Contact Yoga door Berry Steenbruggen

Joost.v.d.Vondellaan 70

7412MS Deventer

Telefoon:  0618735591

Mail:        info@yogaberrydeventer.nl

facebook:     yoga berry

Twitter  Yoga Berry Deventer

Google+   https://plus.google.com/+BerrySteenbruggenyoga

 

contact yoga in Deventer

 

 

yogaberrydeventer.nl

Hatha yoga

Hatha yoga is de klassieke, traditionele en rustige vorm van yoga die voor vrijwel iedereen toegankelijk is. Het gaat bij Hatha yoga om de balans tussen alles wat je in het dagelijks leven tegenkomt, zoals tussen werk en rust, inspanning en ontspanning. Dit evenwicht zit in naam Hatha. Ha betekent in het Sanskriet zon, de actieve mannelijke energie en tha betekent maan, de vrouwelijke passieve energie. We zijn ons dus heel erg bewust van de balans.

Actieve en passieve houdingen worden afgewisseld met ademoefeningen, visualisatie- en ontspanningstechnieken en meditatie, waardoor het lichaam en de geest in balans worden gebracht. Hierdoor kom je bewuster en evenwichtiger in dit drukke leven te staan. Er wordt geoefend zonder prestatiedrang, maar vanuit het eigen bewustzijn, met respect voor je lichaam. Berry is de aafgelopen 30 jaar elk jaar in Azië geweest en alle technieken die hij daar heeft geleerd komen ook in de lessen voor.

Swami Mukti Dharma van Satyananda Yoga

Wat is Meditatie?

“Meditatie is stilte haar werk laten doen” , Krishnamurti

Yoga en meditatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is wetenschappelijk bewezen dat de hersenen na minimaal vijf minuten mediteren veel meer alfagolven produceren. Van alfagolven is bekend dat je erdoor ontspant en helder wordt. Door je weer bewust te worden van jezelf en te leren om overbodige ballast, problemen en spanning los te laten, krijg je meer rust. Met meditatie zweef je niet weg, maar ben je juist helder aanwezig in het hier en nu. Concentratie en aandacht zijn dan ook de basis van de meeste meditatietechnieken. Tijdens een yogales kun je in een meditatieve energie komen.

Wil je meer weten over deze yogastijl? Neem dan contact op.

 

.

 

 

4 gedachten over “Contact en reacties over yoga”

 1. Jan van Schoonhoven

  Hoi Berry
  Ik heb 5 dagen die eerdere Mindfulness oefeningen gedaan,en ik vond dat een stuk relaxter dan die olifanten ik snap daar niet zoveel van.
  Vriendelijk groet
  Jan

  1. Op de C.D staan verschillende ontspanningen en meditaties, voor mensen die veel mediteren en voor beginners. Dus het 1 spreek je wel aan en het ander niet. Geniet van datgene dat doorkomt!

Reacties zijn gesloten.