complotdenkers yoga

Complotdenkers yoga naar de realiteit.

Wat zijn complottheorieën en complotdenkers?

Complotdenkers yoga, mensen die in complottheorieën geloven herken je snel. Deze mensen leggen de schuld bij de ander zoals bij Bill Gates, de fabrikanten van het griepvaccin en zij denken dat er duistere krachten bezig zijn in deze wereld. Ieder mens wil een niet zo’n leuk verhaal tot een eind maken. Maar het coronaverhaal is nog lang niet af in 2021 en daar kunnen ze niet mee omgaan. De complotdenker kan niet omgaan met deze onzekerheid en zij maken het verhaal af met het complotdenken. Het verhaal komt aan een eind doordat het goede het wint van het kwade. Of “wanneer je het coronavaccin niet neemt, dan ben je veilig”. Complotdenkers yoga helpt om met onzekerheid te leren leven. Je kunt het leven niet onder controle krijgen.

Complotdenker yoga en aarden

De complotdenker zit vaak teveel in het hoofd. Ze hebben weinig contact met het lichaam, zijn zich niet zo bewust van het lichaam. Ook komen ze snel in de complotverhalen door angst. Ze kunnen de spanningen niet ontladen.  Bij de complotdenkersyoga maken we veel gebruik van eerste en tweede chakra oefeningen. Ook zijn aardingsoefeningen heel goed voor de complotdenker. Bij deze yogavorm zijn we ons heel bewust van de adem, het lichaam, de lichaamsenergie, de blokkades in het lichaam en het ontspannen van het lichaam. Bij complotdenkers yoga staat het lichaam centraal. Vandaag zag ik nog een drama in de krant over een complotdenker uit het alternatieve circuit. Zij was ook niet goed geaard.

complotdenkers yoga

 

Wat zijn de mooiste complotverhalen

De mooiste complotverhalen die ik tegen kwam het afgelopen jaar. De relatie tussen 5G en corona is een mooi verhaal. “Corona is een biowapen” is ook een angstig verhaal welke de complotdenker de wereld in heeft gegooid. De complotdenker maakt ook veel mensen bang, zoals met het verhaal dat een vaccin voor corona niet mogelijk is. “Er moeten veel mensen sterven door corona om de wereldbevolking kleiner te maken” is ook een complotverhaal dat het goed doet. “Het vaccin en corona wordt gebruikt om de wereldbevolking onder controle te krijgen” is een verhaal dat veel rond gaat in de alternatieve wereld.

Van wie ontvang je de complotdenkers yoga?

Berry Steenbruggen, yogaberry, verzorgt al 35 jaar yogalessen in Deventer en omgeving. Al jaren probeert hij yoga te doceren zonder zweverigheid. Berry heeft altijd stevig in zijn schoenen gestaan en ook in de wereld. Door de vele privélessen ziet hij snel wat een cursist kan gebruiken van de yoga. De complotdenker yoga kent een holistische aanpak met yoga, visualisaties, mantra’s en aardingsoefeningen. Complotdenkers yoga wordt gegeven in privélessen. Bij de complotdenkers yoga nemen we de complotdenker heel serieus. Omdat er zoveel complotdenkers zijn die overspannen raken is er nu ook de complotdenkers yoga therapie.

Wat kan de complotdenker nog meer doen dan complotdenkers yoga?

Er zijn heel veel mooie cursussen voor de complotdenker, de Anne Frank stichting heeft een mooie cursus. Ook kun je eens kijken op deze site. Ook is er in 2021 een mooi boek uitgekomen geschreven door Maarten Rijnders met natuurlijk als  titel “complotdenkers”. Intussen verzorg ik al een dik jaar de complotdenkersyoga en uit de yoga pakken we de aardingsoefeningen. Ook zitten complotdenkers veel in het hoofd en gaan we naar het voelen. De buikademhaling brengt de complotdenker meer in zijn gevoel en ook naar de basis.