coming out yoga

Coming out yoga, kom uit de kast

Uit de kast met yoga

Coming out yoga, misschien zie je de relatie niet tussen coming out en yoga? Bij yoga gaan we vanuit de uiterlijke wereld naar de innerlijke wereld. Heel veel mensen kunnen niet zijn zoals ze zich voelen omdat de buitenwereld een druk op hun legt. De positie, de familie, de spirituele achtergrond of zelfs de buren worden als druk gevoeld om jezelf te zijn. Met yoga kunnen we door te ontspannen al meer ons zelf zijn. Door ademhalingstechnieken kom je ook dichter bij je gevoel. Dan zijn er speciale chakra yoga oefeningen die je kunnen helpen. Coming out yoga heeft een holistische aanpak.

Comingout yoga en de weerstanden

Veel  mensen in mijn yogastudio vertelden mij dat ze altijd wel een “smoes” hadden om te wachten voor de doorbraak. Een goede vriend van mij wilde wachten tot hij met pensioen ging, want op zijn christelijke school kon hij niet uit de kast komen. Een cursist vertelde mij dat hij dacht dat wanneer hij maar getrouwd was, kinderen kreeg, enz. de gevoelens wel zouden veranderen. Zo hoorde ik veel verhalen om maar de grote doorbraak uit te stellen. Coming out yoga helpt je in deze doorbraak. We doen het in kleine stapjes.

Uit de kast komen en de oordelen en vooroordelen

Als yogadocent heb ik veel vrouwelijke energie mogen ontvangen. Zelfs ik als hetero wordt zo vaak geconfronteerd met de vooroordelen in de wereld. Bij de blootwateryoga die ik verzorg kan ik al bijna een boek schrijven wat betreft de veroordelingen en de vooroordelen. Hoe vaak is mij al niet gevraagd of ik homo ben. Tijdens mijn reizen naar India ging al het verhaal rond in Deventer dat ik drugs smokkelde. Kortom we leven in een wereld van veel verhalen. Wanneer je uit de kast komt met de coming out yoga kom je dit gepraat ook tegen.

Coming out yoga, de voordelen

Al jaren verzorg ik privélessen aan twee vrienden en wat heb ik daar van geleerd. Het viel mij direct al op hoe ver ze waren in hun persoonlijke ontwikkeling. Toen ik hun vertelde dat mij dit zo opviel, kreeg ik als antwoord “Berry, wij liepen als 16-jarige al bij het C.O.C.

In mijn yogapraktijk zag ik veel mensen die nog niet aan hun coming out hadden gewerkt met stress. Ze hadden een depressie, psychosomatische klachten, smetvrees of angsten. De dokter paste alleen maar symptoombestrijding toe. Bij de coming out yoga gaan we op zoek naar de oorzaak.

Ik zie je graag voor een gratis intake voor de privéles coming out yoga.