chemo meditatie

Chemo meditatie, bereid je goed voor

Van de ene dag op de andere krijg je de diagnose kanker.

Chemo meditatie, je hebt het niet een beetje, maar in de volle omvang, je wereld staat helemaal op z’n kop. Je gezondheid is niet meer vanzelfsprekend en je leven wordt nooit meer zoals het was. Opeens ben je kankerpatiënt, bepaalt het ziekenhuis je agenda en ga je de medische molen in. Geen tijd om te voelen, na te denken of te verwerken, boos of verdrietig te zijn. Je lichaam dat je zo vertrouwd is, is in een keer ziek, het laat je in de steek terwijl je lichaam ook je beste vriend is en je het altijd goed verzorgt. je mag het niet verliezen, het zal moeten meewerken in het ziekteproces. Je moet sterk en positief zijn voor je genezing, familie en vrienden moet je opvangen en troosten.

Vertrouw je lichaam weer met de chemo meditatie

Maar wat je aan de buitenkant laat zien, is niet wat er van binnen allemaal gebeurt. Chemo meditatie en yoga kan je helpen een evenwicht hierin te vinden. Het kan je helpen je emoties toe te laten, er naar te luisteren en er mee om te leren gaan. Je zult gaan accepteren dat het is zoals het is en dat je je lichaam nodig hebt om jezelf te genezen. Wanneer de behandelingen voorbij zijn, dan begint het genezingsproces pas echt. Opeens valt de hulp en de zorg van het ziekenhuis weg, het bepaalt niet meer je agenda en je voelt je in de steek gelaten. Op dat moment kan yoga je helpen rust en structuur te geven, afleiding en een invulling aan je dag.

Yoga en kanker in Deventer Epse Gorssel en Twello

Het is al heel lang bekend dat yoga een goede invloed heeft op lichaam en geest. Bijna iedereen kent wel iemand die met kanker te maken heeft of gehad, omdat we ouder worden en meer negatieve invloeden van buitenaf ontvangeY. yoga bij kanker biedt maakt je meer bewust van ziekte proces en van je lichaam en verbetert ook de kwaliteit van het leven voor (ex-)kankerpatiënten.

De geestelijke gezondheidszorg voor kankerpatiënten is in Nederland weet, helaas, nog niet zo goed hoe met deze ziekte om te gaan. Hoe ga je met je angst voor de dood en het verdriet om en met de mensen in je familie?  Wat doet dit allemaal met je en wat heeft het allemaal met je gedaan? In de yogales komt dit allemaal aan bod en zijn we ons hiervan bewust.

Wat heeft yoga en meditatie je te bieden bij kanker?

De ontspanning heeft een gunstige uitwerking bij kanker. Door ook bewust te zijn van het denken en je gevoelens, ga je hier anders mee om.. Heftige emoties werken negatief. Door anders te kijken naar de ziekte, kun je ook positieve kanten zien. Chemo meditatie werkt relativerend.

Het leert je de ziekte beter te kunnen accepteren.

Een ziek lichaam heeft het al zwaar genoeg. De chemo maken het in het begin nog zwaarder. Door de chemo meditatie kan het lichaam ontspannen. Van essentieel belang om het lichaam de rust te geven die het nodig heeft. Je leert het lichaam weer kennen en de mogelijkheden. Een ander voordeel is dat Yoga een goede balans in het leven brengt. Dit zorgt voor een beter dagelijks ritme. Bij yoga hebben we geen oordeel over wat we voelen en zoeken onze grenzen op en ontspannen daarin. Door het beoefenen van de yogameditatie leer je het vertrouwen in jezelf en je lichaam terug te krijgen. Dit zorgt voor een stabiele basis tijdens deze intensieve periode.

Chemo meditatie in Deventer en omgeving.

Berry Steenbruggen heeft al 30 jaar ervaring met kanker en yoga.

De yogalessen zijn er ook voor om met een positieve instelling samen de ervaringen te delen. Dit is niet verplicht, omdat je na de yogales nog een kopje thee kunt meedrinken. Regelmatig zal een cursist, die weer gezond is verklaard, haar ervaringen vertellen in de groep. Yoga voor kanker is een goede combinatie met het reguliere medische circuit. We maken gebruik van veel alternatieve behandelingen, zoals mudru’s, visualisaties en mantra’s. Ieder mens is uniek. Je hebt je eigen mogelijkheden en beperkingen. Dat betekent ook dat iedere kankerpatiënt vraagt om een specifieke aanpak. Iedereen heeft hierbij zijn eigen klachten, maar ook zijn kwaliteiten. Je kunt kiezen voor yoga, maar ook voor de chemo meditatie.

chemo meditatie

Yoga en meditatie in Deventer en omgeving

Ik verzorg al meer dan 30 jaar yogalessen in  Deventer.

Meer dan 1000 mensen hebben in Deventer en omgeving (Twello ,Terwolde en Epse, Gorssel) al mogen ervaren wat de chemo meditatie voor hen kan betekenen in het dagelijks leven. Je kiest bij mij voor een totale yogabeleving met  12 yogalessen in de week,  wateryoga in het zwembad De Schaeck in Twello, zwangerschapsyoga, elke week het yoganieuws met informatie over de komende yogales, privé-begeleiding, reizen naar India en Bali, ondersteuning met yogaboeken, workshops en C.D’ s en  als enige in Deventer met een yoga APP voor op je telefoon. Ik geef elke werkdag meerdere yogalessen in Deventer, dus een gemiste les, door je vakantie of door andere redenen, kun je na je vakantie gewoon inhalen.

Chemo meditatie raar?

Waarom een chemo meditatie? Bij een chemokeuur komen er vreemde stoffen in je lichaam. Met meditatie kun je je lichaam vertrouwd maken met deze stoffen. Je kunt de chemo meditatie ontvangen door een mailte sturen naar info@yogaberry.nl en door 7.50 euro over te maken naar rekening NL63INGB0000242065 tnv L.J. Steenbruggen.