Chakra yoga Therapie Deventer

Chakra yoga Therapie Deventer

Chakra yoga Deventer

Chakra yoga therapie Deventer, elk jaar zijn er een chakracursussen in Deventer, Colmschate Terwolde en Twello. Ook worden de chakra’s bijna in elke les behandeld.  We gebruiken in deze chakra yogalessen yoga oefeningen, mudra’s, visualisaties, meditaties en mantra’s. Bij  chakrayoga Deventer ontvang je ook veel informatie over de chakra’s. Kies jij voor chakra yoga in Deventer, dan  ontvang je bij de cursus elke week de yoga chakra theorie per mail. Chakrayoga Deventer kan je ook ondersteunen met mooie chakra boeken! Maar nu is er ook de chakra yogatherapie Deventer met individuele sessies. Dus yogatherapie op maat.

Wat zijn chakra’s en wat kun je er mee?

Chakra’s zijn knooppunten van energie.  Energiebanen of meridianen  komen bij elkaar op verschillende knooppunten in het lichaam. Er zijn zeven chakra’s oftewel knooppunten in principe. Er zijn ook theorieën dat er chakra’s zitten in de handen en voeten. De chakra energie beïnvloedt het lichaam, het denken en het voelen. De onderste drie chakra’s in ons lichaam zijn egocentrisch, ze staan in verbinding met ons zelf, de bovenste vier verbinden ons met de omgeving, we voelen ons één met….. Chakra yoga therapie Deventer combineert de chakra theorie met de ademhaling, lichaamswerk en therapie.

Verander je chakra energie

Er bestaan veel methoden om de chakra energie te beïnvloeden. Dit kun je met kleuren, lichaamswerk, yoga, enz.. Meestal worden methoden  gebruikt om de chakra’s te openen. Het heeft niet zoveel zin om te proberen overactieve chakra’s minder actief te maken, omdat die compenseren voor andere chakra’s. Je kunt de chakra’s beïnvloeden met yoga, kleurentherapie, meridianenmassage en meditatie.

1. Wortelchakra of muladhara chakra bij chakra yoga Deventer

Het wortelchakra heeft te maken met fysiek er zijn en je thuisvoelen in je lichaam. Als deze open is ben je geaard, stabiel en veilig. Je zult niet onnodig mensen wantrouwen. Je bent aanwezig in het hier en nu en verbonden met je fysieke lichaam. Ook heb je het gevoel over voldoende territorium te beschikken. Hatha Yoga is uitermate geschikt voor het eerste chakra, je bent verbonden met je lichaam en je bent je heel bewust van je lijf. Een groot voordeel is dat je minder snel oven je lichamelijke grenzen gaat. Chakra yoga Therapie Deventer besteedt veel aandacht aan het eerste chakra omdat dit chakra verbonden is met de immuniteit.

Je spanningen loslaten bij de chakra yogatherapie Deventer

Wanneer je yoga doet, dan ben  je je bewust dat je bij yoga je spanningen kunt kwijt raken, je gaapt tijdens een yogales en je lichaam voelt zwaar aan. Na aardingsoefeningen bij yoga tijdens het navoelen op je matje, kun je voelen dat je benen lager liggen dan je hoofd. Alsof de vloer afloopt.

Angst en het eerste chakra

Ben je angstig of onzeker, dan heeft vaak dat te maken met je Muladhara chakra. Deze energie zorgt er voor dat je aanwezig bent in het lichaam. Mooie uitdrukkingen heb je hiervoor in het Nederlands: met knikkende knieën en met trillende benen van angst. In de chakra yogatherapie komen de onverwerkte angsten los en kun je ze loslaten.

Te veel zekerheid zoeken door angst

Wanneer dit  chakra niet in balans  is, kun je materialistisch  zijn. Je denkt dat bezit een veilig gevoel geeft. Kun je overdreven bezig met  je veilig voelen en je gaat verandering tegen. Het wordt tijd om de cursus “deconditioneren” te volgen.

2. Sacraalchakra of svadhisthana chakra bij chakra yoga Deventer

Het sacraalchakra heeft te maken met gevoelens en seksualiteit. Wanneer deze open is, stromen je gevoelens vrijelijk en worden deze uitgedrukt zonder overgevoelig te zijn. Je staat open voor intimiteit en je kunt gepassioneerd en levendig zijn. Je hebt geen problemen met het omgaan met je seksualiteit. Als je geneigd bent om stijf en ongevoelig te zijn, of als je een “pokerface” hebt, dan is de sacraalchakra onderactief. Je bent dan niet erg open naar mensen toe. Is dit chakra overactief, dan ben je geneigd om altijd emotioneel te zijn. Je zult je emotioneel gehecht voelen aan mensen en je kunt erg seksueel zijn. Chakra yoga Therapie Deventer leert jou om de grenzen te herkennen. Door het tweede chakra herken je je grenzen beter.

3. Navelchakra of manipura chakra

Het navelchakra heeft te maken met je doen gelden in een groep en je ego. Wanneer deze open is, voel je dat je controle hebt en voldoende zelfwaardering. Wanneer he manipura chakra onderactief is, ben je geneigd naar passiviteit en besluiteloosheid. Je bent waarschijnlijk timide en krijgt niet wat je wilt. Als dit chakra overactief is, ben je dominant en mogelijk zelfs agressief.

4. Hartchakra of anahatha chakra bij chakra yoga Deventer

Het hartchakra heeft te maken met liefde, aardig zijn en affectie. Is dit chakra open, dan heb je compassie en ben je vriendelijk en werk je aan harmonieuze relaties. Wanneer je hartchakra onderactief is, ben je koel en afstandelijk. Als dit chakra overactief is, kun je mensen met je liefde verstikken en zou je liefde wel eens tamelijk zelfzuchtige redenen kunnen hebben.

5. Keelchakra of vissuddhana chakra bij chakra yoga Deventer

Het keelchakra heeft te maken met hoe je je uit en dat kan veel verder gaan dan praten. Is dit chakra open, dan heb je geen problemen met jezelf uitdrukken en zou je dat ook op een artistieke manier kunnen doen. Kunstenaars uiten zich vaak in hun werk. Wanneer dit chakra onderactief is, ben je geneigd niet veel te spreken en ben je waarschijnlijk introvert en verlegen. Niet de waarheid spreken kan dit chakra sluiten. Is dit chakra energie overactief, dan ben je geneigd teveel te spreken, gewoonlijk om mensen te domineren en op een afstand te houden. Je bent dan ook een slechte luisteraar.

Chakra yoga Therapie Deventer
Chakra yoga, is een spiegel voor je

6. Derde oog-chakra of ajna chakra

Het derde oog-chakra heeft te maken met inzicht en visualisatie. Wanneer dit chakra open en in balans is, dan is er een goede intuïtie en ben je meester over je geest. Je kunt geneigd zijn om te fantaseren, visualiseren doe je met gemak en je hebt paranormale ervaringen. Als deze energie minder stroomt, ben je gevoelig voor hallucinaties en ben je niet in staat om je dromen te herinneren na de slaap en kun je zelfs last hebben van nachtmerries. Wanneer je je bewust wordt van deze energie dan ga je de werking van de hypofyse voelen en begrijpen.

7. Kruinchakra of sahasrara chakra

Het kruinchakra heeft te maken met ons hogere zelf en verbindt ons met alles, de hele kosmos. Wanneer dit chakra ontwikkelt is, dan ben je één met alles. Mijn goeroe Krishnamurti zei eens “wanneer de melkboer langs kom, kom ik langs en wanneer de zon op komt, dan kom ik op”. Dat woordje Ik heeft hij waarschijnlijk niet genoemd? Wanneer deze energie minder actief is of niet in balans is, ben je niet zo bewust van spiritualiteit, is er onderdrukte nieuwsgierigheid en beleef je religie op een verwrongen manier. Heiligen zoals Jezus en een Boeddha zie je vaak met een aureool om het hoofd, zij zijn verlicht. Als dit chakra overactief is, intellectualiseer je dingen waarschijnlijk teveel. Je zou verslaafd kunnen zijn aan spiritualiteit en je  lichamelijke behoeften kunnen negeren en blindelings gehoorzamen.

Waarom chakra yoga Deventer, bij yogaberry?

Ik heb mij de afgelopen 30 jaar gespecialiseerd in de chakra’s. Elk jaar vlieg ik twee keer naar Azië om bij te scholen in de laatste chakra kennis. De afgelopen twee jaar heb ik elk jaar een chakra cursus gegeven in Deventer.

 

chakra yoga Deventer, energie voelen bij tempels
Bij de hogere chakra’s voel je de energie bij  o.a. tempels.

Meld je eens aan voor een proefles bij de chakrayoga Deventer en kijk of chakra yoga therapie Deventer wat voor jou is?

Gratis yogaboek bij de chakra yoga in Deventer.

Print dit uit en neem mee en je ontvangt bij chakrayoga een gratis yogaboek. Er zijn ook yogalessen in Twello, Colmschate en Terwolde.