chakra yoga Deventer

Chakra yoga Deventer, theorie en praktijk

WAT ZIJN CHAKRA’S?

Chakra yoga Deventer, misschien weet je helemaal niet wat chakra’s zijn of heb je er wel eens van gehoord maar vind je het maar vreemd klinken en kun je er weinig mee. Laat mij je dan wat meer vertellen over yoga en chakra’s…. Chakra is een woord uit het Sanskriet, betekent letterlijk “schijf” of “wiel” en staat voor knooppunten in je energiehuishouding. Door yogalessen te volgen, kun je je richten op de chakra’s, ervaar je hoe ze bij jou werken en kun je meer over jezelf te weten komen. Kortom, je leert jezelf beter kennen op een heel andere manier. Ik zie de chakra’s vooral als een heel mooi hulpmiddel. Ze leren je om je leven te herprogrammeren en de mooiste versie van jezelf naar boven te kunnen halen.

CHAKRA’S EN YOGA

Persoonlijk vind ik de verbinding met de chakra’s zo bijzonder, omdat ik ze op zoveel verschillende momenten tegenkom. Zo heb ik afgelopen zondag tijdens de wandeling door de levenstuinen in Teuge met jullie de chakra’s heel sterk mogen ervaren. Een prachtige tuin met bijzondere, spirituele plekjes om rond te kijken, lekker te zitten en naar binnen te keren. Elk jaar vind ik het weer fijn om daar een middag met cursisten door te brengen en om even bij mezelf stil te staan. Chakra yoga Deventer verzorgt ook veel workshops waarin de chakra’s centraal staan.

chakra yoga les en liefde

 

ALLE CHAKRA’S SAMEN IN ÉÉN YOGALES

In elke chakra yoga les werd het afgelopen jaar een afzonderlijke chakra bekeken. Nu wil ik jullie eens laten ervaren hoe het is om de verbinding tussen de chakra’s te voelen en gaan we ze alle vijf in één les doorlopen. Het is leuk om ze allemaal eens in één keer te ontmoeten en te voelen wat elk chakra afzonderlijk met je kan doen. Zo staat het eerste chakra voor overleven, leren voor jezelf te zorgen en je thuis voelen in je lichaam. Het tweede chakra is er blijdschap, voor het recht om te voelen en te genieten van alle vormen van plezier in het leven. Het derde voor het ontwikkelen van de kracht van je ego. Liefhebben en dankbaarheid is waar het om gaat in het vierde chakra. Het vijfde chakra, de laatste die wij hier tegenkomen staat voor luisteren, communiceren en onthechting.

ONTDEKKINGSREIS  BIJ CHAKRA YOGA DEVENTER

Een identiteit geeft ons betekenis om te leren hoe we in het leven mogen staan. Bij een “vijf-in-één” chakra yoga les kun je nog beter voelen hoe verschillend de bijbehorende asana’s zijn. Een oefening voor het bekken voelt immers heel anders dan die voor de keel. Daardoor zullen de chakra’s allemaal anders beleefd worden. Je ervaart bij chakra yoga Deventer dat je bij het ene chakra een ander (niet eens beter of slechter) gevoel hebt dan bij het andere chakra. De chakra’s werken onderling samen. Daardoor is de energie nooit alleen maar werkzaam in één chakra. Zo heb je de adem nodig (vierde chakra) en de spijsvertering (derde chakra) om de chakra’s goed te laten functioneren.

CHAKRA YOGA DEVENTER EN DAN NOG EEN KLEURRIJKE EINDONTSPANNING

Zoals elk chakra een symbool heeft, zo heeft het ook een eigen kleur. En kun je op heel veel manieren kleuren van desbetreffende chakra’s in je omgeving en dagelijks leven verweven. Daarom vind ik het mooi om een chakra yoga les met jullie af te sluiten. We gaan door middel van een eindontspanning met een kleurenvisualisatie passend bij de bijbehorende chakra’s. Om daarna heerlijk ontspannen weer huiswaarts te gaan. Ik zie je graag weer deze week op de yogamat voor een chakra ontdekkingstocht bij chakra yoga Deventer.

Waarom chakra yoga bij yogaberry?

Berry geeft elk jaar chakra yoga lessen. Hij heeft zich de afgelopen 30 jaar gespecialiseerd in de chakra’s. Wanneer de chakrayogalessen weer zijn in oktober, november en december dan ontvang je bij elke chakrayogales de informatie per mail.

MEER WETEN OVER CHAKRA YOGA DEVENTER? INFO@YOGABERRYDEVENTER.NL

Wil je meer lezen over chakra yoga Deventer? Lees dan dit eens chakra’s