chakra yoga

Chakra yoga in Twello Voorst

CHAKRA YOGA , VOEL DE CHAKRA ENERGIE

WAT IS CHAKRA ENERGIE? Misschien weet je helemaal niet wat chakra’s zijn, laat staan dat je de chakra energie wel eens hebt gevoeld.  Misschien heb je er wel eens van gehoord maar vind je het maar vreemd klinken en kun je er niets mee. Laat mij je dan wat meer vertellen over yoga en chakra’s…. Chakra is een woord uit het Sanskriet, betekent letterlijk “schijf” of “wiel” en staat voor knooppunten in je energiehuishouding. De energielijnen, nadi’s lopen door je lichaam en komen bij elkaar, waar ze bij elkaar komen noemen we bij de yoga een chakra. Door chakra yogalessen te volgen, kun je je richten op de

Chakra yoga om gezond te blijven

chakra’s/energiepunten, ervaar je hoe ze bij jou werken en kun je meer over jezelf te weten komen. Kortom, je leert jezelf beter kennen op een heel andere manier. Ik zie de chakra’s vooral als een heel mooi hulpmiddel. Ze leren je om je leven te herprogrammeren en de mooiste versie van jezelf naar boven te kunnen halen. Ook ga je de verbanden meer zien tussen de chakra energie en ziekte, blokkades en je psychische gesteldheid. Het heeft mijn leven totaal veranderd.

CHAKRA YOGA IN HET DAGELIJKS LEVEN

Persoonlijk vind ik de verbinding met de chakra’s zo bijzonder, omdat ik ze op zoveel verschillende momenten tegenkom. Zo heb ik afgelopen zondag tijdens de wandeling door de levenstuinen in Teuge met jullie de chakra’s heel sterk mogen ervaren. Een prachtige tuin met bijzondere, spirituele plekjes om rond te kijken, lekker te zitten en naar binnen te keren. Elk jaar vind ik het weer fijn om daar een middag met cursisten door te brengen en om even bij mezelf stil te staan.

chakra yoga in Twello

ALLE CHAKRA’S SAMEN IN ÉÉN YOGALES

In elke chakra yoga les werd het afgelopen jaar een afzonderlijke chakra bekeken. Nu wil ik jullie eens laten ervaren hoe het is om de verbinding tussen de chakra’s te voelen en gaan we ze alle vijf in één les doorlopen. Het is leuk om ze allemaal eens in één keer te ontmoeten en te voelen wat elk chakra afzonderlijk met je kan doen. Zo staat het eerste chakra voor overleven, leren voor jezelf te zorgen, je veilig voelen en je thuis voelen in je lichaam. Bij het  tweede chakra is er blijdschap, seksualiteit, voor het recht om te voelen en te genieten van alle vormen van plezier in het leven. Het derde voor het ontwikkelen van de kracht van je ego. Liefhebben en dankbaarheid is waar het om gaat in het vierde chakra. Het vijfde chakra, de laatste die wij hier tegenkomen staat voor luisteren, communiceren en onthechting.

ONTDEK JEZELF DOOR DE CHAKRA ENERGIE IN EEN CHAKRA YOGALES

Een identiteit geeft ons betekenis om te leren hoe we in het leven mogen staan. Bij een “vijf-in-één” chakra yoga les kun je nog beter voelen hoe verschillend de bijbehorende asana’s zijn. Een oefening voor het bekken voelt immers heel anders dan die voor de keel. Daardoor zullen de chakra’s allemaal anders beleefd worden. Tijdens een chakra yoga les kun je zomaar ervaren dat je bij het ene chakra een ander (niet eens beter of slechter) gevoel hebt dan bij het andere chakra. De chakra’s werken onderling samen. Daardoor is de energie nooit alleen maar werkzaam in één chakra. Zo heb je de adem nodig (vierde chakra) en de spijsvertering (derde chakra) om de chakra’s goed te laten functioneren.

CHAKRA YOGA EN DAN NOG EEN EINDONTSPANNING VOOR JE NAAR HUIS GAAT

Zoals elk chakra een symbool heeft, zo heeft het ook een eigen kleur. En kun je op heel veel manieren kleuren van desbetreffende chakra’s in je omgeving en dagelijks leven verweven. Daarom vind ik het mooi om een chakra yoga les met jullie af te sluiten. We gaan door middel van een eindontspanning met een kleurenvisualisatie passend bij de bijbehorende chakra’s. Om daarna heerlijk ontspannen weer huiswaarts te gaan. Ik zie je graag weer deze week op de yogamat voor een chakra ontdekkingstocht!

MEER WETEN OVER CHAKRA’S?

Wil je meer WETEN over chakra’s? Trakteer jezelf dan eens op een chakra yoga priveles. chakra’s. Kijk ook eens onder Deventer yoga, yoga Twello, yoga Voorst, yoga Bathmen, yoga Diepenveen, yoga Olst en wateryoga en voeg het woord Berry toe onder google.