yoga chakra cursus Deventer, welkom

Yoga chakra cursus Deventer en Twello

Yoga chakra cursus Deventer,  is een cadeautje aan jezelf met ontspanning.

yoga chakra cursus Deventer

 

Chakra cursus, in Deventer, Twello, Terwolde en Epse, elk jaar zijn er twee chakracursussen. Eentje in oktober, november en half december en ook is er een chakracursus bij de zomeryogalessen buiten in Twello/Wilp.
In de afgelopen 30 jaar yoga ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in de chakra’s en daarom komen de chakra’s ook regelmatig voor in de yogales. Bij de yoga chakra cursus  gebruiken we yoga oefeningen, mudra’s en mantra’s. Bij deze cursus ontvang je ook gratis een mooi yogaboek met veel informatie over de chakra’s. Kies jij voor de chakra cursus in Deventer of Twello , dan ontvang je bij de les de theorie per mail.

Wat zijn chakra’s en wat kun je er mee?

Chakra’s zijn knooppunten van energie. Energiebanen of meridianen komen bij elkaar op verschillende knooppunten in het lichaam. Er zijn zeven chakra’s of te wel knooppunten in principe. Ook zijn er theorieën dat er chakra’s zitten in de handen en voeten. De chakra energie beïnvloedt het lichaam, het denken en het voelen.  De onderste drie chakra’s in ons lichaam zijn egocentrisch, ze staan in verbinding met ons zelf, de bovenste vier verbinden ons met de omgeving. We voelen ons een met alles. Er bestaan veel methoden om de chakra energie te beïnvloeden. Dit kun je doen met kleuren, lichaamswerk, yoga, enz. Meestal worden methoden gebruikt om de chakra’s te openen. Het heeft niet zoveel zin om te proberen overactieve chakra’s minder actief te maken, omdat die compenseren voor andere chakra’s. Bij chakra cursus yoga Deventer ontvang je bij het wekelijkse yoganieuws per mail veel informatie over de chakra’s.

Chakra 1 t/m 7 bij de chakra cursus

1. Wortelchakra of Muladhara chakra bij chakra yoga Deventer Het Wortelchakra heeft te maken met lichamelijk er ZIJN in het hier en nu.  Je thuisvoelen in je lichaam. Als dit chakra open is, voel je je geaard, stabiel en veilig. Je zult niet onnodig mensen wantrouwen.  Yoga is heel goed voor het eerste chakra, je bent verbonden met je lichaam en voelt het goed. Wanneer je yoga doet dan voel je dat je bij de yoga je spanningen kunt kwijt raken, je gaapt tijdens een yogales en je lichaam voelt zwaar aan. Na aardingsoefeningen bij de yoga kun je voelen dat je benen lager liggen dan je hoofd. Alsof de vloer afloopt. Wanneer dit chakra niet in balans is, dan kun je bijzonder materialistisch zijn. Je hebt het idee dat bezit een veilig gevoel geeft. Je bent overdreven bezig met je veilig voelen, en je gaat verandering tegen.

2. Sacraalchakra of Svadhisthana chakra bij chakra yoga Deventer Het Sacraalchakra is verbonden  met gevoelens en seksualiteit. Wanneer deze open is, stromen je gevoelens vrijelijk en worden deze uitgedrukt zonder over emotioneel te zijn. Je bent open voor intimiteit, en je kunt gepassioneerd en levendig zijn. Je hebt geen problemen met het omgaan met je seksualiteit.

Maak de sprong van het derde naar het vierde chakra, van macht naar liefde

chakra cursus en leven in overgave

Als je geneigd bent om stijf en ongevoelig te zijn, of als je een “pokerface” hebt, dan is de Sacraalchakra onderactief. Je bent dan niet erg open naar mensen toe. Is dit chakra overactief, dan ben je geneigd om altijd emotioneel te zijn. Je zult je emotioneel gehecht voelen aan mensen en je kunt erg seksueel zijn.

3. Navelchakra of Muladhara chakra Het navelchakra heeft te maken met je doen gelden in een groep. Wanneer deze open is, voel je dat je controle hebt en je voldoende zelfwaardering hebt. Wanneer het Navelchakra onderactief is, ben je geneigd naar passiviteit en besluiteloosheid. Je bent waarschijnlijk timide en krijgt niet wat je wilt. Als dit chakra overactief is, ben je dominant en mogelijk zelfs agressief.

Na het derde chakra voel je de verbinding

4. Hartchakra of Anahatha bij chakra yoga Deventer Het hartchakra heeft te maken met liefde, aardig zijn en affectie. Is dit chakra open, dan heb je compassie en ben je vriendelijk,en werk je aan harmonieuze relaties.
Wanneer je Hartchakra onderactief is, ben je koel en afstandelijk. Als dit chakra overactief is, kun je mensen met je liefde verstikken en zou je liefde wel eens tamelijk zelfzuchtige redenen kunnen hebben.

5. Keelchakra of Vissuddhana chakra bij chakra yoga Deventer
Het keelchakra heeft te maken met hoe je je uit en dat kan veel verder gaan dan praten. Is dit chakra open, dan heb je geen problemen met jezelf uitdrukken en zou je dat ook op een artistieke manier kunnen doen. Kunstenaars uiten zich vaak in hun werk. Wanneer dit chakra onderactief is, ben je geneigd niet veel te spreken en ben je waarschijnlijk introvert en verlegen. Niet de waarheid spreken kan deze chakra sluiten. Is dit chakra energie overactief, dan ben je geneigd teveel te spreken, gewoonlijk om mensen te domineren en op een afstand te houden. Je bent dan ook een slecht luisteraar.

Yoga chakra cursus Deventer en mediteren bij het zesde chakra

6. Derde oog-chakra of Ajna chakra Het derde oog-chakra heeft te maken met inzicht en visualisatie. Wanneer dit chakra open is en in balans is, dan is er een goede intuïtie en ben je meester over je geest. Je kunt geneigd zijn om te fantaseren, visualiseren doe je met gemak en je hebt paranormale ervaringen.Als deze energie minder stroomt, ben je gevoelig voor hallucinaties en ben je niet in staat om je dromen te herinneren na de slaap en kun je zelfs last hebben van nachtmerries. Wanneer je je bewust wordt van deze energie dan ga je de werking van de hypofyse voelen en begrijpen.

7. Kruinchakra of Sahasrara chakra

Leer jezelf kennen d.m.v. de chakra’s

Het Kruinchakra heeft te maken met ons hogere zelf en verbindt ons met alles, de hele kosmos. Wanneer dit chakra ontwikkelt is, dan ben je 1 met alles. Mijn Goeroe Krishnamurti zei eens “wanneer de melkboer langs komt, kom ik lang en wanneer de zon op komt, dan kom ik op”. Dat woordje Ik heeft hij waarschijnlijk niet genoemd?
Wanneer deze energie minder actief is of niet in balans is, ben je niet zo bewust van spiritualiteit, is er onderdrukte nieuwsgierigheid en beleef je religie op een verwrongen manier. Heiligen zoals Jezus en een Boeddha zie je vaak met een aureool om het hoofd, zij zijn verlicht. Als dit chakra overactief is, intellectualiseer je dingen waarschijnlijk teveel. Je kunt verslaafd kunnen zijn aan spiritualiteit, en je lichamelijke behoeften kunnen negeren en blindelings gehoorzamen.

Waarom chakra yoga in Deventer, bij yogaberry?

Ik heb mij de afgelopen 30 jaar gespecialiseerd in de chakra’s. Elk jaar vlieg ik 1 of 2 keer naar Azië om mij bij te scholen in de laatste chakra kennis. De chakracursus wordt 12 keer in de week gegeven, dus inhalen is geen probleem. Deventer yoga is al meer dan dertig jaar een begrip in Deventer.

Aanmelding yoga chakra cursus Deventer

Meld je eens aan voor een proefles bij de chakrayoga  en kijk eens of de chakra cursus wat voor jou is?
Info@yogaberrydeventer.nl
Gratis yogaboek bij aanmelding chakracursus.
Print dit uit en neem meer en je ontvangt bij chakra yoga Deventer een gratis yoga boek.

Waar yoga chakra cursus?

Je kunt op veel plekken terecht voor yoga. Er is yoga Twello, Deventer yoga, yoga Epse, yoga Voorst en yoga Terwolde.

Kijk ook eens bij de lestijden.

Veel mensen komen ook vanuit Gorssel naar de mooie kerk in Epse.