chair use disorder yoga

Chair use disorder yoga of stoelgebruiksstoornis

Gebruik jij veel een stoel?

Chair use disorder yoga, als yogadocent kom ik vaak in India en daar zitten de mensen veel op de grond. Ik hoorde zelf eens van een Indiase familie die met vakantie naar Nederland ging dat zij dachten dat wij veel invaliden hadden in Nederland. Want in India mag je op een stoel zitten wanneer je zwaar invalide bent. Ook moet ik, helaas, veel meditatiekussens gebruiken in de yogales omdat veel ouderen moeite hebben om op de grond te zitten.

Verander het patroon

Veertig jaar geleden werkte ik bij een computerindustrie. Op kantoor hadden ze alleen maar stoelen. Ik leed ook onder het chair use disorder syndroom. De eerste verandering was dat ik de krant ging lezen op de grond. Je beweegt dan heel veel, vooral wanneer je aan een leesbril toe bent. Omdat ik ook op yoga zat en de yoga docent ook al wat wist van chair use disorder yoga ging het ZITTEN steeds gemakkelijker. De rugklachten werden minder, ik viel af en mijn gezondheid ging sprongen vooruit.

Chair use disorderyoga en de wetenschap

Gelukkig heeft meneer Van De Graaf mooie artikelen geschreven over het chair use disorder syndroom.  In het Nederlands kun je het mooi vertalen als een stoelgebruikstoornis.

Verslaving en chair use disorder yoga

Meneer van de Graag is een therapeut in de verslavingszorg. Hij combineert verslavingen aan alcohol, gokken en sex met het chair use disorder syndroom.

Drie generaties zitten niet op de stoel

Chair use disorder yoga

Omdat wij met yoga op de yogamat zitten bewegen we veel. Op een stoel en vooral een luie stoel is niet bevordelijk voor het bewegen. Omdat we ook nog speciale hair use disorder yogaoefeningen doen werkt deze yoga op veel fronten door. In korte tijd merk je het in de rug, je ademhaling, de souplesse en in je geheugen.  De Chair use disorder yoga wordt als privéyoga gegeven. Gratis proefles.

 

 

 

 

 

 

 

 

stoelgebruiksstoornis