C yogaprotocol

C yogaprotocol voor safeyoga in Deventer

Waarom een C yogaprotocol?

De afgelopen maanden hebben we kunnen zien dat het virus onverwacht de kop op kan steken. We mochten eerst buiten yoga doen samen, maar nu kunnen we met een goed C yogaprotocol ook binnen yoga doen samen.

c yoga protocol

Het  yoga protocol voor yoga buiten

1. Neem je eigen yogamat mee. ​
2. We houden twee meter afstand tussen de yogamatten. Er liggen houten latten van twee meter lengte tussen de matten om de afstand aan te geven. ​
3. Wanneer je hoest of verkouden bent, word je niet toegelaten tot de les. ​
4. Eventueel wordt je temperatuur opgenomen, wanneer daar aanleiding toe is. ​
5. Geef van tevoren aan of je naar de yogales komt om zo het maximaal aantal cursisten te controleren en laat mij ook weten wanneer je op het laatst besluit toch niet te komen, dan komt er weer een plekje vrij. ​
6. Beperk de sociale contacten voor en na de les zoveel mogelijk, ook hiervoor geldt de afstand van 1,5 meter. ​
7. Er is tijdens de yogales een toezichthouder aanwezig om ervoor te zorgen dat bovenstaande regels worden nageleefd. ​Het C yogaprotocol wordt dus door verschillende personen gecontroleerd.
8. Helaas kunnen we niet naar de WC bij de buitenyoga dus thuis rekening mee houden​
9. We mogen maar met maximaal 10 personen yoga beoefenen, dus op tijd je aanmelden. Je ontvangt een bevestiging van je aanvraag. ​
10. Ik ben niet zo streng, dat weten jullie, maar helaas moet het volgens de coronavirus wetgeving. Wanneer iemand zich niet houdt aan dit protocol moet ik degene verwijderen uit de groep​.

11. Er zijn stokken van 1.5 meter aanwezig die jullie tussen de yogamatten kunnen leggen.

 
c yogaprotocol

Het  yogaprotocol voor yoga binnen in de yogazaal

Het C yogaprotocol voor binnen is wat strikter dan voor buiten, zo wordt er heel goed geventileerd.

 1. Neem je eigen yogamat mee.
 2. Niet lang van tevoren aanwezig zijn en ook kan er niet omgekleed worden.
 3. Blijf niet in de wachtruimte of kleedkamer wachten met meerdere cursisten en loop niet gezamenlijk naar binnen. In De Schalm kun je je omkleden in het toilet.
 4. We houden twee meter afstand tussen de yogamatten. Er liggen houten latten van twee meter lengte tussen de matten om de afstand aan te geven.
 5. Er wordt een kring gevormd in de zaal, zodat de afstand tussen de cursisten maximaal is.
 6. Wanneer je hoest of verkouden bent, word je niet toegelaten tot de les.
 7. Er is alcohol aanwezig in de zaal om voor of na de les je handen te ontsmetten.
 8. Eventueel wordt je temperatuur opgenomen, wanneer daar aanleiding toe is.
 9. Geef van tevoren aan of je naar de yogales komt om zo het maximaal aantal cursisten te controleren en laat mij ook weten wanneer je op het laatst besluit toch niet te komen, dan komt er weer een plekje vrij.
 10. Beperk de sociale contacten voor en na de les zoveel mogelijk, ook hiervoor geldt de afstand van 1,5 meter.
 11. Er is tijdens de les een toezichthouder aanwezig om er voor te zorgen dat bovenstaande regels in acht worden genomen.
 12. Op tijd je aanmelden. Je ontvangt een bevestiging van je aanvraag. Het C yogaprotocol kijk je nog even door voor de yogales.
 13.  Ik ben niet zo streng, dat weten jullie, maar helaas moet het volgend de coronavirus wetgeving. Wanneer iemand zich niet houdt aan dit protocol moet ik degene verwijderen uit de groep.
 14. Voor extra ventilatie kunnen de ramen open gezet worden, dus neem wat mee wanneer het te frisjes wordt.
 15. c yogayogaprotocol

Ook eigen initiatief bij het C yogaprotocol

We zorgen er samen voor dat we weer yoga kunnen doen en de groepsenergie weer kunnen voelen. Ervaar jij iets voor, tijdens of na de yogales wat niet veilig voelt meld het bij mij. Ook wanneer jij in de risicogroep zit dan graag je persoonlijke voorkeur aangeven. Je kunt meer ruimte krijgen in de yogagroep of een bepaalde plek in de groep. Het C yogaprotocol moet voor iedereen goed voelen.