burnout yoga voor huisartsen

Burnout yoga voor huisartsen

burn-out yoga in Deventer

Burn-out yoga, geeft energie in je leven

Burn-out bij huisartsen

Burn-out, elke dag zie je hierover wel  wat in het nieuws staan, een bevolkingsgroep die grote risico’s lopen op een burn out of burn out out bij ouderen, enz. Deze week las is zelfs dat studenten gevoelig blijken te zijn voor een burn out. De maatschappij stelt dus hoge eisen aan, we hebben deadlines en we hebben vaak haast.

Burn out, hoe herken je het?

Het lichaam geeft gelukkig een burnout al vroeg aan. Je komt dus minder gemakkelijk je bed uit, je slaapt minder goed, je bent sneller geïrriteerd, vaker en meer vage kwaaltjes, je kunt je slecht  concentreren of je hebt regelmatig hoofdpijn. Deze  kwalen kunnen zelfs een depressief veroorzaken.  Bij  Burn-out Deventer zijn we gefocust op het lichaam en luisteren naar het lichaam. Je bent er daarom snel bij wanneer je luistert naar het lichaam.

Burn out en therapie

In de afgelopen 30 jaar in mijn praktijk heb ik veel goede resultaten gezien met ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en  burn=outtherapie. In de yogatherapie word je bewust van je gevoelens en met de  yogatherapie voel je je lichaam. De gevoelens van het lichaam zijn weer verbonden met de algemene gevoelens. Zo werkt de psycholoog en Burnout Deventer mooi samen.

Burn-out, yoga geeft energie

Burn-out yoga voor huisartsen programma

Er zijn speciale burn-out privelessen. Zowel bij een priveles als een groepsles komen dus ontspanning, buikademhaling, speciale ontspannende oefeningen, visualisaties en concentratiesoefeningen voor. Bij een priveles kijken we meer naar jouw specifieke wensen. Het kan zijn dat je niet goed geaard bent en we samen veel aardingsoefeningen doen. Bij een burnout zit de adem vaak hoog in de borst en bij een priveles doen we speciale ademhalingsoefeningen in combinatie met ontspanningsoefeningen die bij jou passen.

Waar kunnen huisartsen  terecht bij een Burn-out?

Omdat je huis veilig aanvoelt en veiligheid is een vereiste bij een burn-out, dus kom ik ook bij je thuis. Als huisarts kunt u ook bij mij thuis komen, in de huiskamersfeer is het fijn samen werken.

U  bent dus altijd welkom voor een gratis intakegesprek bij Burnout yoga voor huisartsen. Ook zijn er yoga groepslessen voor huisartsen in Colmschate, Twello, Epse, Gorssel en Terwolde