burn out yoga

Burn out yoga, wees het voor met yogalessen

burn out yogaBurn out yoga

Burn out yoga, elke dag zie je het wel in de krant staan, een bevolkingsgroep die grote risico’s lopen op een burn out. Vandaag zag ik in het nieuws dat studenten gevoelig zijn voor een burnout. De maatschappij stelt dus hoge eisen aan ons, we hebben deadlines en we hebben altijd haast.

burn out yoga en aarden

Burn out, hoe herken je het?

Het lichaam geeft een burnout al snel aan. Je komt minder goed je bed uit, je slaapt minder, bent sneller geïrriteerd, vage kwaaltjes, slecht kunnen concentreren of veel hoofdpijn. Deze kleine kwalen kunnen later versterken in je depressief voelen, een verslaving (om de lichamelijke kwaaltjes niet meer te voelen) of pijnen in het lichaam die aan wat ergers doen denken. Bij yoga zijn we gefocust op het lichaam en luisteren naar het lichaam. Je bent er daarom snel bij en je luistert naar het lichaam. Burn out yoga heeft een holistische aanpak.

Yoga en therapie

In de afgelopen 30 jaar in mijn yogapraktijk heb ik veel goede resultaten gezien met de combinatie van burn out yoga en therapie. In therapie word je bewust van je gevoelens en met yoga voel je je lichaam. De gevoelens van het lichaam zijn weer verbonden met de algemene gevoelens. Zo werkt de psycholoog en de yogadocent mooi samen.

 

Burn-out yoga in de praktijk

Er zijn speciale burn out yogaprivelessen maar je kunt bij een burnout ook kiezen voor groepslessen. Zowel bij een priveles als een groepsles komen dus ontspanning, buikademhaling, speciale ontspannende yogaoefeningen, visualisaties en concentratiesoefeningen voor. Bij een priveles kijken we meer naar jouw specifieke wensen. Het kan zijn dat je niet goed geaard bent en we samen veel aardingsoefeningen doen. Bij een burnout zit de adem vaak hoog in de borst en bij een priveyogales doen we speciale ademhalingsoefeningen in combinatie met ontspanningsoefeningen die bij jou passen.

Waar yoga?

Je kunt op veel plekken terecht voor burn-out yoga. Er is yoga Twello, Deventer yoga, yoga Epse, yoga Voorst en yoga Terwolde.

Kijk ook eens bij de lestijden.

Je bent dus altijd welkom voor een gratis intakegesprek of gratis yogales.

info@yogaberrydeventer.nl