Burn-out yoga voor bedrijven

Burn-out yoga voor bedrijven, ontspant op het werk

Burn-out yoga voor bedrijvenBurn out yoga voor thuis en op het werk

Burn-out yoga voor bedrijven, elke dag zie je het wel in de krant staan, een bevolkingsgroep die grote risico’s loopt op een burn out. Vandaag zag ik in het nieuws dat studenten gevoelig zijn voor een burnout. De maatschappij stelt hoge eisen aan ons, we hebben deadlines en we hebben altijd haast. Er was altijd al burn-out yoga, maar nu heb ik mij ook gespecialiseerd op een burn-out en de werkplek.

burn out yoga en aarden

Burn out, op een bedrijf hoe herken je het?

Het lichaam geeft een burnout al snel aan. Je komt minder goed je bed uit, je slaapt minder, bent sneller geïrriteerd, vage kwaaltjes, slecht kunnen concentreren of veel hoofdpijn. Deze kleine kwalen kunnen later versterken in je depressief voelen, een verslaving (om de lichamelijke kwaaltjes niet meer te voelen) of pijnen in het lichaam die aan wat ergers doen denken. Je ziet er tegen op om naar je werk te gaan. Je komt gespannen weer thuis. In de weekenden kun je je niet meer opladen voor de komende week. Bij de bedrijfsyoga zijn we gefocust op het lichaam en luisteren naar het lichaam. Je bent er daarom snel bij en je luistert naar het lichaam. Burn out yoga voor bedrijven heeft een holistische aanpak. Ook komen wij bij bedrijven langs voor preventie van een burn-out. Voorkomen is beter dan genezen.

Yoga en therapie

In de afgelopen 30 jaar in mijn yogapraktijk heb ik veel goede resultaten gezien met de combinatie van burn out yoga en therapie. In therapie word je je bewust van je gevoelens en met yoga voel je je lichaam. De gevoelens van het lichaam zijn weer verbonden met de algemene gevoelens. Zo werken de psycholoog en de yogadocent mooi samen.

 

Burn-out yoga voor bedrijven in de praktijk

Er zijn speciale burn out yogaprivelessen maar je kunt bij een burnout ook kiezen voor groepslessen. Zowel bij een priveles als een groepsles komen dus ontspanning, buikademhaling, speciale ontspannende yogaoefeningen, visualisaties en concentratieoefeningen voor. Bij een priveles kijken we meer naar jouw specifieke wensen. Het kan zijn dat je niet goed geaard bent en we samen veel aardingsoefeningen doen. Bij een burnout zit de adem vaak hoog in de borst en bij een priveyogales doen we speciale ademhalingsoefeningen in combinatie met ontspanningsoefeningen die bij jou passen. Ook kijken we hoe je anders om kunt gaan met de stress op je werk. Ook krijg je inzicht hoe de burn-out en je werk met elkaar verhouden.

Waar yoga voor bedrijven

Je kunt op veel plekken terecht voor burn-out yoga voor bedrijven. Er is yoga Twello, Deventer yoga, yoga Epse, yoga Voorst en yoga Terwolde.

Kijk ook eens bij de lestijden.

Je bent dus altijd welkom voor een gratis intakegesprek of gratis yogales.

info@yogaberrydeventer.nl