Burn out Deventer met yoga

Burn out, hoe draai je het proces om?

Burn-out Deventer, van opgebrand naar energie en rust
Burn-out Deventer voor energie

Bij een burn-out heb zit je vaak in een vicieuze cirkel zit. De eerste signalen zijn vaak hoofdpijn, moe, slecht slapen, een kort lontje concentratieproblemen. Later worden deze gevoelens vaak heftiger, je komt je bed niet meer uit. Een dag lijkt een eeuwigheid te duren en zelf angst is mogelijk bij een burnout. Bij burn-outyogalessen hebben we een complete aanpak wanneer je opgebrand bent. Niet alleen het ontspannen  passen we toe, maar ook ademtechnieken, therapie en mudra’s.  Deze complete aanpak helpen je uit het burn-out dal.

Burn-out yoga, ga eens goed aarden

Bij een burnout kun je vaak spanningen niet ontladen/loslaten. Bij burn-out Deventer leer je door aardingsoefeningen om de spanningen wel te ontladen. Dat “aarden” is voor veel mensen iets zweverigs, maar heb jij je benen wel eens goed gebruikt om spanningen te ontladen? Veel mensen lopen hard of fietsen om te ontspannen.


Burn-out Deventer, ga eens goed aarden

Burnoutyoga, grenzen voelen

Bij een burnoutblokkade ben je vaak over grenzen gegaan. YogaGrenzen die je zelf niet meer voelde. Bij Burn-outDeventer zijn we ons bewust van een optimale spanning voor een maximale ontspanning. Je kunt zelfs burn-out raken bij te weinig spanning, daarom die optimale spanning bij yoga. De yoga oefeningen worden vaak gedaan in combinatie met de adem. De adem geeft ook aan hoe het is gesteld met de spanning. Ik zeg wel eens als grapje “laat mij zien hoe je ademt en ik vertel je hoe gespannen je bent”.

Burn-out test

Je kunt alleen of dat wij samen een burn-out test doen. Deze test bespreken we en het yogaprogramma wordt aangepast op de uitkomsten van de test.

Pak het met een paar privelessen aan

In een “gewone” groepsyogales komen veel aspecten aan bod om je blokkades aan te pakken. Maar bij een privéles kunnen we ons helemaal richten op jouw klachten. Ik kom zelfs aan huis, want door ervaring weet ik dat het uit huis gaan al een belemmering kan zijn. Je hebt dan burn-outyogalessen  in je eigen vertrouwde omgeving. Ook op een tijdstip wanneer het jou uitkomt.

 

Burn-out Deventer, voor een complete burn-out aanpak

Burn-outlessen, pak ook de psychische kant aan

Bij een opgebrand gevoel is het heel goed om niet alleen de fysieke kant aan te pakken maar ook de mentale kant ervan. Kun je gemakkelijk je grenzen aangeven? Hoe zit het met perfectionisme, moet alles voor 100% gaan? Je hoeft daar niet meteen voor naar een psycholoog, een yogadocent of maatschappelijk werker kan je hierin ook al wel ondersteunen.

burn-out Deventer
Pak je burn-out aan met yoga op maat

De Deventer Yoga is de vraagbaak in Deventer

Je kunt altijd een mail sturen naar de Deventer yoga en je ontvangt gratis advies. De 40 jaar yogaervaring deel ik graag met je.