Bureauyoga

Bureauyoga op de bureaustoel geeft energie

Bureauyoga, wat is het?

Bureauyoga,  oefeningen achter je bureau en op de stoel, heb jij het wel eens gevoeld,  dat je een paar uur zit te werken achter je bureau en dat je niet meer uit de stoel kunt komen. Yoga oefeningen achter je bureau en op de stoel, een uitkomst bij computerwerk.

Bueauyoga
Bureau yoga kan ook op de bank

Nek en schouderspieren hebben het te verduren bij computerwerk. Bij de bedrijfsyoga is het toch een half uurtje vakantie wanneer je in de lunchpauze de nek en schouderspieren even ontspant!

Bureau yoga en meer productie

Gelukkig zien steeds meer werkgevers in dat een kwartier ontspanning cadeau geven aan hun werknemers.  De productie wordt aanzienlijk verhoogd. Vroeger werd er kortzichtig gedacht in het bedrijfsleven.  Maar nu geven onderzoeken steeds meer aan dat een ontspanning tijdens het werk veel doet met werknemers. Bureauyoga kan gedaan worden door iedereen.

Bureauyoga en op de stoel kost niet veel ruimte

Bij “gewone yoga” is het altijd moeilijk om een ruimte te vinden in het bedrijf welke warm en waar je ongestoord yoga kunt ervaren.  Maar voor deze vorm yoga hoef je zelfs niet van de stoel. Een kleine ontspanning op de stoel hoort ook bij bureauyoga.

Bureauyoga hebben een goede invloed op het ziekteverzuim

De combinatie van ontspanning en yogaoefeningen hebben een goede invloed op het ziekteverzuim. Omdat de yogaoefeningen  met aandacht gedaan worden op gebieden in het lichaam waar de stress zich heeft vastgezet is het resultaat verbazingwekkend. Informeer eens bij je werkgever over bureauyoga.

Bureauyoga, ook bij onze grote multinationals

Ook grote bedrijven als de KLM en de ING maken gebruik van bedrijfsyoga en bureauyoga.

Yogaoefeningen op de stoel bij ouderen en de seniorenyoga

Bij de ouderen yoga wordt ook gebruik gemaakt van een stoel, wanneer dat beter aan voelt. Ook omdat het evenwicht wat minder kan worden op latere leeftijd is de stoel een mooi hulpmiddel. De laatste jaren is er steeds meer vraag naar stoelyoga bij verzorgingstehuizen.