Boedda yoga worksop

Boeddha yoga workshop in Deventer

Boeddha yoga workshop in Deventer: in de zomer van 2016 hoor ik heel toevallig (of juist helemaal niet) over iemand met een verzameling boeddhabeelden in een kerk hier in Deventer. Een niet alledaagse combinatie!

Al op zijn zeventiende raakt Peter gefascineerd door boeddhabeelden. Hij gaat op naar diverse Aziatische landen en koopt daar boeddha’s. Na jaren verzamelen heeft hij een indrukwekkende collectie opgebouwd en het bedrijf “Aziatische kunst” ontstaat. De hoeveelheid boeddha’s wordt alsmaar groter en de boerderij waar hij woont, wordt te klein. De  inmiddels 5.000 beelden hebben meer ruimte nodig. De eigenaar gaat op zoek naar een nieuw en sfeervol onderkomen voor zijn boeddha’s….

Intussen staat al enige tijd de Vianneykerk aan de Rielerweg in Deventer leeg. De kerk wordt het laatst gebruikt voor een rooms-katholieke dienst in 2014. Een bijzonder monumentaal pand met een hele mooie uitstraling!
En zo wordt Deventer, waar ik al dertig jaar yogalessen geef, de woonplaats voor zijn galerie. De Boeddha yoga workshop past heel goed in deze energie.

Boeddha yogaworkshop

Mijn nieuwsgierigheid is gewekt! Als eerste door mijn geloof, waar ik van jongs af aan mee opgevoed ben. Waardoor Gods huis mij zo vertrouwd is geworden. Ik groeide op, kreeg belangstelling voor yoga en werd yogadocent. Tot op de dag van vandaag vind ik het nog steeds bijzonder om yoga met zoveel mensen te delen. Hierdoor groeide ook mijn spirituele ontwikkeling en mijn interesse in Aziatische landen, waar ik talrijke bijscholingen heb gevolgd. Die reizen hebben mij ook een mooie (bescheiden) collectie boeddhabeelden opgeleverd. Het symbool van schoonheid. Al jaren lang staan ze te pronken op het altaartje bij mij thuis…. Bij de Boeddha yoga workshop gebruik ik vaak deze symbolen.

Zoveel gelijkenissen, ik besluit een afspraak met hem te maken! Ik ga naar hem toe in de overtuiging veel gespreksstof met hem te kunnen delen. Wanneer ik het kleine zijdeurtje van de kerk open en naar binnen ga, ben ik sprakeloos. Duizenden roerloze gestaltes in de serene kerk. Liggende boeddha’s van hout, hele kleintjes van marmer in meditatiezit op de kerkbanken. Maar ook rechtop staande boeddha’s van brons, sommige bijna zo groot als ik! Het wemelt van stijlen, materialen en kleuren totaal verschillend maar in harmonie met elkaar.
Als een grote familie heten ze mij welkom in de prachtige kerk.

BOEDDHA YOGA LESSEN

Hier komen ineens zoveel dingen samen!  Mijn gereformeerde achtergrond, een rooms-katholieke kerk en het boeddhisme, wat door de beelden tot uiting komt. Wat zou het mooi zijn om yoga hierin te kunnen verweven en in deze kerk yogalessen te kunnen geven, in de vorm van asana’s, ontspanningsoefeningen en meditatie. Peter reageert gelukkig positief en enthousiast op mijn voorstel en zo ontstaat er iets leuks, de Boeddha Yoga workshop! In de maanden juli en augustus ga ik dus op deze prachtige plek boeddha yoga lessen geven, waarover ik jullie nader zal informeren.

 

BOEDDHAYOGA WORKSHOP EN EEN MOOIE BOEDDHA KOPEN

Voordat ik hier lessen ga geven, bied ik jullie de mogelijkheid de boeddha’s te bewonderen in een Boeddha yoga workshop.
Peter stelt de kerk op zaterdag 29 april om 14.00 uur voor ons open. We kunnen de beelden stuk voor stuk bekijken en hij zal ons vertellen over de afkomst van de beelden en wat ze betekenen. Maar ook achter de mudra’s (de boeddhistische handgebaren), zit een verhaal.
En wanneer je een prachtige Boeddha ziet, heb je bij hem de mogelijkheid er eentje te kopen.

Kijk eens op het onderstaande filmpje

Boeddhayogaworkshop

Ik wil jullie graag uitnodigen voor deze bijzondere Boeddha yoga workshop.

 

Boeddha yoga workshop
5000 Boeddha’s in Deventer

Aanmelding per mail is bevestiging!!  Info@yogaberrydeventer.nl

Heb je belangstelling voor deze bijzondere Boeddha yoga workshop, graag even een mailtje naar info@yogaberrydeventer.nl!
En kijk voor nog meer informatie op:     https://aziatischekunst.com/Boeddha yoga workshop,

Met yogagroet,
Berry