Boeddha yoga

Boeddha yoga in Deventer en omgeving

BOEDDHA YOGA IN EEN KERK

Boeddha yoga, in de zomer van 2016 hoor ik heel toevallig over Peter Vreedeveld, iemand met een verzameling boeddhabeelden in een kerk hier in Deventer. Een niet alledaagse combinatie, hier wil ik graag meer van weten! Als eerste al door mijn geloof, waar ik van jongs af aan mee opgevoed ben en waardoor Gods huis mij zo vertrouwd is geworden.

Yoga en Boeddha

Tot op de dag van vandaag vind ik het als yogadocent nog steeds bijzonder om yoga met zoveel mensen te delen. Mijn spirituele ontwikkeling groeit nog steeds en ook mijn interesse in Aziatische landen, waar ik talrijke bijscholingen heb gevolgd. Die reizen hebben mij ook een mooie (bescheiden) collectie boeddhabeelden opgeleverd. Het symbool van schoonheid. Al jaren lang staan ze te pronken op het altaartje bij mij thuis….

Zoveel gelijkenissen, ik besluit een afspraak met hem te maken! Wanneer ik het kleine zijdeurtje van de kerk open en naar binnen ga, ben ik sprakeloos. Duizenden roerloze gestaltes in de serene kerk. Liggende boeddha’s van hout, hele kleintjes van marmer in meditatiezit op de kerkbanken. Maar ook rechtop staande boeddha’s van brons, sommige bijna zo groot als ik! Het wemelt van stijlen, materialen en kleuren, totaal verschillend maar in harmonie met elkaar. Als een grote familie heten ze mij welkom in de prachtige kerk.

BOEDDHA YOGA LESSEN

Hier komen ineens zoveel dingen samen!  Mijn gereformeerde achtergrond, een rooms-katholieke kerk en het boeddhisme, wat door de beelden tot uiting komt.

Workshop

Na enig overleg met Peter krijg ik in februari de mogelijkheid een workshop te mogen geven en samen met cursisten en belangstellenden de boeddha’s te bewonderen. Er is zoveel belangstelling, dat er al vrij snel een tweede workshop volgt

Yoga op bijzondere plekken

Waar andere yogadocenten lesgeven in sportzalen, probeer ik altijd net even een andere ruimte te vinden. Zo geef ik zoveel mogelijk yoga op spirituele locaties!

In deze kerk wordt mijn enthousiasme dus alsmaar groter; tijdens de eerste workshop bedenk ik me al hoe mooi het zou zijn om in deze kerk een yogales te mogen geven, in de vorm van asana’s, meditatie en ontspanningsoefeningen.

Peter reageert gelukkig meteen positief en enthousiast op mijn voorstel en zo ontstaat er iets geheel nieuws, Boeddha Yoga!

Geschiedenis

Dit is yoga op een wel heel bijzondere locatie, een mooie spirituele plek. De Vianney Kerk, een monumentaal pand met een sfeervolle uitstraling. Hier is honderden jaren lang gezongen en gebeden door zoveel kerkgangers, tot de laatste rooms-katholieke dienst in 2014.

Nieuwsgierig?

Hier een yogales doen is een unieke gelegenheid om nog meer energie te ontvangen, naar binnen te keren en dichterbij jezelf te komen en waar je stil wordt door ontspanning. Is jouw nieuwsgierigheid naar de Yoga Boeddha les hiermee ook gewekt?

WAAR EN WANNEER BOEDDHA YOGA

Ben je benieuwd wat je een yogales omringd door 5.000 Boeddhabeelden met je doet, wat zou je kunnen voelen wanneer je daar “aanwezig” bent en kun je hier nog stiller worden dan anders door ontspanning?

Een kleine video impressie: boeddhayoga

Meer informatie

Meld je dan aan voor deze speciale yogales en stuur een mail naar info@yogaberrydeventer.nl

Vianney Kerk, aan de Rielerweg 71-73 in Deventer.

Heb je belangstelling voor deze Boeddha Yogales, stuur dan een mailtje naar info@yogaberry.nl.

Wil je een goedkope proeflessen? Kijk dan eens op YOGAPROEFLES Ik zie je graag verschijnen op de yogamat tussen de Boeddhabeelden!

Meer workshops?  Kijk dan op WORKSHOPS