Blote voeten yoga Deventer

Blotevoetenpad

Blote voeten yoga, je ziet gelukkig steeds meer blotevoetenpaden in Nederland. Ook dicht bij Deventer in Twello is zo’n pad. Vroeger was het iets waar je met de kinderen naar toe ging. Ze konden daar in de modder rollen en waren verbaasd over het lopen over takken en mos. De laatste tijd gaan mensen ook naar het blotevoetenpad voor de therapeutische werking. Blotevoetenpad en yoga of meditatie is nog nieuw in Nederland.

Blotevoetenpad en yogales

Als yogadocent ben ik altijd geïnteresseerd geweest in voeten. Ik zag al heel snel hoe je door aardingsoefeningen kon ontspannen. Ook dat die blotevoeten in de natuur het hoofd leeg maakten. Daarom heb ik mij toen gespecialiseerd  in voetmassage, voetreflex en zelfs tenenlezen. De komende studie is de voetdiagnostiek. Zo kwam ik 15 jaar geleden al in Twello op het blotevoetenpad en yoga. Vaak gecombineerd met het tenenlezen. Blotevoetenpad en yoga kan ook gecombineerd worden met een aardingsmeditatie.

Blotevoetenpad en yoga

Aarden en blote voeten yoga

Aarden en aardingsoefeningen was vroeger nog zweverige yogataal. Maar tegenwoordig kom je dat aarden overal tegen. Je hebt aardingsmatten, yoga aardingsoefeningen en zelfs etherische olie om te aarden. Het aarden is verbonden met het eerste chakra. Het muladhara chakra zorgt ervoor dat je spanningen snel kunt loslaten, je goed slaapt en ook je lichaam in balans houdt. Op het blotevoetenpad kun je mooie yogaoefeningen doen. Je kunt balansoefeningen doen. Ook mindfulness over takken, grind en mos lopen. Zelfs stampen op de grond werkt therapeutisch. Blote voeten yoga heeft een holistische aanpak.

blote voeten yoga
ontspannen op blote voeten en yoga

Waar en hoe blote voeten yoga

Bij het blotevoetenpad met yoga gaan we samen op pad. Het zijn privélessen. Ook wordt een les op maat gemaakt. Wanneer jij veel in je hoofd zit dan passen we de yoga en meditatie aan. We kunnen samen naar een blotevoetenpad gaan maar een plantsoen is ook heel geschikt. Het Worpplantsoen is ook een mooie plek. Ontvang eens een blote voeten yoga privéles.

Blotevoeten yoga

Zelf heb ik al zo’n 15.000 yogalessen verzorgd met blote voeten. Het voelt voor mij veel beter om met blote voeten yoga te doen. Ook gebruiken we vaak voetreflex bij de yoga en dan is het ook fijn om goed je voeten vast te pakken. Regenmatig zijn er speciale voetenyogalessen.

Privé blotevoetenyoga Deventer

Veel mensen kiezen voor de yoga privélessen. Als yogadocent combineer ik graag het tenenlezen met de blote voeten yoga.