Blauwdruk en meditatie

Blauwdruk, leef jij zoals je bent?

Leef jij zoals je ouders leefden?

Blauwdruk is misschien een vreemd begrip voor je. Maar veel mensen leven in conditioneringen. Deze “programma’s” hebben ze gekopieerd van hun ouders, opleiding, de maatschappij of door religie. Ieder mens krijgt karaktereigenschappen mee met zijn geboorte. Wanneer je dicht bij deze eigenschappen leeft zul je merken dat je gelukkiger wordt. Ook dat je goed “uit de verf” komt met het ontplooien waarin je goed bent. Als yogadocent zie ik zoveel mensen die zulke mooie dingen kunnen doen, maar het komt er niet uit omdat ze kozen voor het geld, de macht of om hun ouders te pleasen. Je spirituele blauwdruk kun je goed ontwikkelen met meditatie en yoga.

Yoga en je blauwdruk

Yoga is uitermate geschikt om in contact te komen met je innerlijke blauwdruk. Je komt uit je hoofd en in je lijf, dan kom je al dicht bij jezelf en in je eigen energie. Ook heeft yoga mooie mantra’s, mudra’s en visualisaties. Yoga maakt je bewuster wie je echt bent en je kunt de programma’s van je ouders, opleiding, enz. loslaten.

Stress wanneer je geen contact hebt met jezelf

De afgelopen 10 jaar heb ik veel mensen gezien die veel stress hadden omdat ze niet leefden zoals ze echt zijn. Denk eens aan mensen die pas op hun 35 ste jaar uit de kast komen. Of mensen die op latere leeftijd pas kiezen voor een beroep waar ze echt plezier in hebben. Wanneer jij dicht bij je blauwdruk leeft dan is er minder stress in je leven. Je hoeft je niet meer te bewijzen aan de de buitenwereld.

Met wie ga jij op zoek naar je blauwdruk

Wie is yogaBerry? In 1986 gaf hij maar 4 a 5 yogalessen in Deventer. Berry Steenbruggen gaf toen alleen yogales in Deventer. Later kwamen er yogalessen in Twello, Terwolde en Epse bij. Nu wordt er ook nog yoga gegeven in Colmschate. Yogaberry is ook bekend om de yoga die hij verzorgt voor doelgroepen en de privélessen.

Yoga Berry, een begrip in Deventer

Omdat Berry al meer dan 30 jaar fulltime yoga verzorgt in Deventer en omstreken zijn de yogalessen zo uitgebalanceerd dat iedereen yoga kan volgen. Iedereen in Deventer kent intussen wel Yoga Berry. Omdat de laatste jaren de yogalessen zijn uitgebreid vanuit Deventer naar plaatsen dicht om Deventer heen, is het inhalen van een les heel gemakkelijk. Aan duizenden mensen heb ik de yogaontspanning mogen geven de afgelopen jaren, dus jij kent ook vast wel iemand in je omgeving die goede ervaringen heeft met de Deventer yoga door Berry Steenbruggen.