benen yoga

Benen yoga, je staat stevig op eigen benen

Benen zijn je basis

Benen yoga in Deventer en omgeving. Bij elke yogales doen we eerst staande oefeningen om de benen sterk en soepel te houden.  De benen ontvangen vaak weinig aandacht. Mensen vertrouwen meer op een rollator of stok dan op hun eigen benen. Bij de yoga kennen we veel yogaoefeningen en mudra’s die de benen sterk houden.

Benen yoga en de psyche

Het is natuurlijk niet voor niets dat er veel spreekwoorden en gezegdes zijn die verwijzen naar de psychische kant. Op eigen benen staan. Met beide benen op de grond staan. Dit zijn mooie uitdrukkingen. Veel mensen die ik geholpen heb met de benen yoga voelden zich ook onzeker omdat de kracht uit de benen weg was. Zelfs angsten, om te vallen, komen voor.

Benenyoga en het muladhara chakra

Bij de yoga in Deventer en omgeving maken we veel gebruik van de chakra’s. Het Muladhara chakra zit onder aan je rug en zorgt ervoor dat je spanningen kunt afvoeren. Ook zorgt dit chakra ervoor dat je lekker in je lijf zit. Wanneer de benen het niet meer zo goed doen dan werkt dit ook door in de rest van het lichaam en ook de geest. Daarom heeft benen yoga Deventer een holistische aanpak.

Benen yoga
Benen yoga Deventer

Een aanpak op maat bij de benen yoga

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een aanpak op maat. Bij een privé yogales kijken we wat er holistisch nodig is. Zo kunnen we oefeningen doen om de balans te vergroten. Ook kunnen we de benen ontspannen. Stress, vooral angst, kan zich vastzetten in de benen. Een intake bij de prive yoga benen  is gratis en bij deze intake maken we samen een plan van aanpak.

Wateryoga voor de benen

Elke dinsdagochtend om 11.30 uur is er wateryoga in zwembad De Schaeck. De evenwichtsoefeningen in het water geven weer zekerheid. Wanneer je valt dan heeft dat weinig consequenties. Water benen yoga is een mooie aanvulling op je yogaoefeningen.