beerput van Hilversum

De beerput in Hilversum gaat nu open

De beerput in Hilversum

Beerput in Hilversum, toen de kranten vol stonden in januari over de vrouwen die lastig werden gevallen bij het programma De Voice en er zelfs verdenkingen zijn over verkrachting gingen mijn gedachten naar de slachtoffers. De angst die ze ervaren om dit naar buiten te brengen, de schaamte , de onzekerheid wat de publiciteit allemaal teweeg brengt en het gevecht tegen de advocaten van de grachtengordel Ik wens ze veel sterkte het komende jaar.

Reactie John de Mol in deze beerput in Hilversum

Vol verbazing luisterde ik naar de baas van de verdachten. Rietbergen zit zelfs in zijn familie. Nooit heeft John iets gezegd tegen RTL. Ook deed hij voor dat melding zo gemakkelijk was. Maar de psychologische oorlogsvoering vanuit de Hilversumse beerput is geraffineerd. De top advocaten uit de grachtengordel staan al gereed om dit “varkentje” te wassen. John kon zich niet zo inleven wat veel vrouwen hebben meegemaakt. Gelukkig hadden de vrouwen van Talpa een mooi statement.

Advertentie AD door  de vrouwen van Talpa vanuit de beerput in Hilversum

De advertentie in het AD van de vrouwen van Talpa was een goede steun aan de beschadigde vrouwen. Ik hoop dat John de Mol deze advertentie van 28000 euro gaat betalen. In deze advertentie zagen we hoe vrouwen samen sterk kunnen zijn. Deze samenwerking wordt hopelijk het komende jaar doorgezet. ook mannen kunnen deze vrouwen steunen.

Er is meer aan de hand in de beerput van Hilversum

Als yogadocent werd ik wakker geschud door alle ophef. De afgelopen 3 jaar ben ik 4 keer benaderd door de tv en drie keer was het een desillusie. Twee keer waren er grote plannen om wateryoga op de TV te brengen maar werd dit op het laatste moment afgeblazen of  ik hoorde niets meer. Kortom het is de moraal in Hilversum. De aanrandingen zijn verschrikkelijk maar het probleem zit als een kankergezwel dieper in de TV wereld. Het gaat om kijkcijfers bij  de commerciële tv en dan gaat de moraal de deur uit. Het zal mij niet verbazen dat er nog veel grensoverschrijdend gedrag naar boven komt in Hilversum

Ook veel problemen gehad door de cultuur in Hilversum

Ik werd benaderd vanuit de beerput om wat te vertellen over blootyoga en de verpreutsing in Nederland. Er werden duidelijke afspraken gemaakt, geen opnames tussen de benen. In eerste instantie had  ik een  heel goed gevoel over de opnames, ik werd goed ingepalmd. Maar op het laatst werd er gezegd dat er ook opnamen waren gemaakt van mijn geslachtsorganen. Wat ik daar mee wilde? In mijn TV onschuld dacht ik dat er bij uitzending wel een sticker overheen geplakt zou worden of een andere creatieve uiting. Dus mijn antwoord was “jullie zijn creatieve geesten, maar er wat leukt van”.  Dat heb ik geweten. Alles werd uitgezonden zonder enige creatieve bescherming. De ellende die ik hiervan heb ondervonden is nog steeds groot.

Yogagroentje?

Je denkt als “yogagroentje” dat ze in Hilversum wel weten hoe Nederland reageert op bloot en wat de grenzen zijn. Maar zo werkt het niet. Het is in deze TV wereld een slangenkuil. Nog steeds, twee jaar later, wordt ik er nog op aangesproken. Een deel van de familie denkt nog steeds dat ik toestemming heb gegeven voor de ongecensureerde beelden.

Vluchten kan niet meer

Wanneer je veel geld hebt dan is vluchten mogelijk. Ik hoorde dat Ali B en Jeroen Rietbergen al in het buitenland zitten. Maar dit is een tijdelijke oplossing. Mijn punt in dit blog is dat het probleem naar vrouwen toe aangepakt wordt in een groter verband. De moraal is ver te zoeken in de omroepwereld,

Ali B en Jeroen Rietbergen

 

Conclusie over de slangenkuil en beerput op de Gooise matras

We kunnen wel stellen dat de moraal in Nederland en gerechtigheid ver te zoeken is. Mijn voorspelling is dat Ali B en Jeroen Rietbergen met een taakstraf er vanaf komen. Met de advocaten aan de grachtengordel krijg je veel voor elkaar. Dit wordt afgekocht met een aantal miljoenen. Ik hoop dat de diepere gronden worden aangepakt in de omroepwereld en misschien wel op meer plekken.