bedrijfsyoga

Bedrijfsyoga in Deventer en omgeving

Bedrijfsyoga, gezondheid en ontspanning op het werk.

Bedrijfsyoga, met yoga door Berry Steenbruggen investeert u in de gezondheid van uw medewerkers en ook in de kwaliteit van het werk. U draagt bij met bedrijfsyoga aan een positieve werksfeer.  Stress preventie en een hoog rendement gaan samen met bedrijfsyoga.  De yoga oefeningen worden veel gedaan voor de schouders, rug en nek.

Bedrijfsyoga, veel heb je niet nodig

Bedrijfsyoga, gewoon aan je bureau of in een vergaderruimte, er is dus niet veel extra ruimte nodig in het bedrijf. De yogaoefeningen kunnen gewoon in werkkleding, zittend in een stoel worden gedaan. De oefeningen zijn concreet en niet zweverig. Men hoeft hiervoor niet lenig te zijn. Het zijn oefeningen waarbij het bewustzijn en aandacht voorrang krijgen.

Bedrijfsyoga, goed voor de werkgever en de werknemer

Steeds meer bedrijven passen yoga (en meditatie) toe  in hun bedrijf en krijgen daardoor gezondere en productievere medewerkers. Hoe kan dit? Door het regelmatig beoefenen van bedrijfsyoga voelen mensen zich fitter, zijn ze soepeler en ook zijn ze bewuster van het hun lichaam.  Uw werknemers krijgen meer energie en een ontspannen geest.

Bedrijfsyoga in Deventer en omgeving
Yoga voor bedrijven door yogaberry

 

 

 

 

Bedrijfsyoga en de wetenschap

Modern wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat je door het beoefenen van yoga spanning en stress vermindert.  De gelukshormonen serotonine en endorfine worden verhoogt.  Mensen worden positiever en ze verhogen hun productiviteit en hun weerbaarheid tegen veranderingen. Bedrijfsyoga is veel meer dan alleen het uitvoeren van de houdingen!

Redenen om te investeren in bedrijfsyoga voor uw werknemers:

  • Werknemers voelen zich beter en daardoor zijn ze productiever.
  • Minder ziekteverzuim.
  • Stress preventie
  • Betere onderlinge communicatie
  • Hogere weerbaarheid tegen kritiek en verandering
  • Voorkomt/reduceert stress

Berry verzorgt al meer dan 30 jaar yogalessen in  Deventer.

 

bedrijfsyoga
Bedrijfsyoga door Berry Steenbruggen

Wie is Yoga Berry? Berry Steenbruggen is geboren in Deventer op de Worp waar zijn ouders een groentezaak hadden. Daardoor kwam hij ook in het “zakenleven” terecht als inkoper bij een grote computerfabrikant. Na 5 jaar werken als inkoper kreeg hij verschillende lichamelijke klachten en realiseerde hij zich dat dit niet was wat hij echt wilde. In 1985 besloot hij om de hardware te vervangen voor de software en zijn yoga ervaringen te delen. Zijn “nieuwe baas” heeft hem nu  30 jaar in dienst. Zijn 50ste verjaardag heeft hij in de mooiste kerk van Deventer (de Lebuinuskerk) mogen vieren. Dit was  samen met zijn cursisten met een klankenbad van Danny Becher. Ook heeft het contact met verschillende spirituele leraren in India en daarbuiten. Krishnamurti, Amma en Osho hebben zijn kijk op de yoga veranderd. Hij heeft in 2015 zijn 15000 ste yogales verzorgd en dit gevierd met de cursisten.

YOGA OP SPECIALE PLEKKEN

Berry onderscheidt zich in Deventer door veel in spirituele plaatsen zoals kerken les te geven en elke dag 2-3 yogalessen te verzorgen. Ook geeft hij maar 1 vorm van yoga, welke in 30 jaar zijn resultaten hebben opgeleverd. Omdat er 11 yogalessen in de week worden gegeven kun je dus overal en altijd een les inhalen op een speciale rustige plek. Hij werkt met thema’s die herkenbaar zijn in het dagelijks leven. Ook biedt Berry veel extra’s zoals: yoga weekenden, excursies, gastsprekers uit binnen- en buitenland, yogareizen naar Bali/India. Yoganieuws per e-mail ontvangt u bij bijna elke yogales. Van zijn spirituele reizen, twee keer per jaar, laat hij film en fotomateriaal zien. Ook geeft hij prive-lessen en prive zwangerschaps yogalessen.

Bedrijfsyoga is ook mogelijk buiten Deventer, zoals in Epse

Mail: info@yogaberrydeventer.nl