Bali yoga reis

Bali yoga reis, genieten van alle goeds op Bali

Bali yoga reis, geniet van een dubbele ontspanning Bali en yoga.

Bali yoga reis

 

Bali yogareis, laat je omringen door ontspanning

Vanaf 1999 kom ik al op Bali om te genieten van de ontspanning. Massages worden vaak gegeven door vrouwen en zij leren het van moeder op dochter. Massages worden in Indonesië veel gedaan door familieleden, zij masseren elkaar wanneer iemand niet lekker in zijn vel zit.  De massages zijn er dus goed en goedkoop. De hotels zijn vaak gelegen op schitterende plekken en Balinezen zijn heel goed in sfeer maken. Hotels zijn gelegen in mooie kleine paradijsjes, de tuinen erom heen zijn schitterend. Je verwondert je over de bloemen die wij in de vensterbank hebben staan en die daar veel groter en mooier bloeien in de tuin. Je kunt altijd buiten kunt zijn, zelfs wanneer het regent, dan geniet je nog in een Balinese balè

OP BALI BEN JE IN EEN ANDERE WERELD

Wanneer je in de zee bent dan is het heerlijk ontspannend om wateryoga te doen en daarna te relaxen met een drankje aan de waterkant. Wanneer je geluk hebt zie je ook nog dolfijnen voorbij komen of je duikt het water weer in om te snorkelen en dan word je omringd door honderden vissen.  Uiteten op Bali is zelfs extra ontspannend,  vaak is er Balinese dans bij je tafel en praat je met de serveerster over de Balinese kruiden die verwerkt zijn in je maaltijd of je wilt meer weten over het Balinese fruit zoals Ramboetan. Balinezen zijn heel toegankelijk, ook omdat er veel Engels wordt gesproken op Bali.

Baliyogareis, de combinatie van actief en passief

Op Bali kan je vakantie dus heel actief zijn door te duiken, fietsen, wandelen enz. Maar ook het passieve ontspannen is op Bali ruimschoots aanwezig. Wanneer je aan de zee zit dan is het al een genot om uren te kijken naar de vissers. Ieder hotel heeft wel een chauffeur die je naar de mooiste plekjes kan brengen. Voor een klein bedrag heb je een gids die samen met je door de rijstvelden wandelt en je vertelt over de fruitbomen die tussen de rijstvelden staan. Bij mijn laatste wandeling op Bali werd ik mee genomen door de kok die vertelde enthousiast over de vele kruidnagelbomen. Ga eens zitten zitten onder zo’n kruidnagelboom en laat bedwelmen door de geneeskrachtige kruidnagel.

Bali yoga reis, op een top lokatie

Elke keer wanneer ik weer terug kom uit Bali dan denk ik “nu is het even genoeg geweest” maar na een half jaar dan begint het weer te kriebelen en is de volgende reis geboekt. Nog steeds vind ik de cultuurshock bijzonder. Alles is anders op Bali, het weer, het eten, hoe de mensen gekleed zijn, de markten enz. enz. Trakteer je eens op een Spa, in Nederland betaal je een kapitaal voor een dagje verwennen en op Bali is het nog steeds heel goedkoop.

Bali yoga reis, de spiritualiteit op dit eiland

Als yogadocent is Bali voor mij dus nog steeds een topper. De spiritualiteit, het hindoeïsme en de vele ashrams maken van Bali een yoga eiland.  De spiritualiteit ligt letterlijk op straat met de vele offertjes. Kijk eens in de ashram van Ratu Bagus.

Bali yoga reis, laat je een reis op maat aanmeten

Bel mij 0618735591 of mail mij info@yogaberrydeventer.nl wanneer je een reis op maat wilt naar Bali.