Athene yoga

Athene Yoga, wat doet een yogadocent in Athene?

Waarom Athene voor een yogadocent?

Yoga Athene, elk jaar reis ik als yogadocent naar Azie voor een bijscholing, maar met de kerst 2023 zit ik als yogadocent in Athene. Wat is een mooie spirituele plek in Europa met ook tempels en goden? Precies Athene. Het wordt in december 2023 een bijscholing met diepgang, drie weken bezoeken we de spirituele plekken in Athene. ook wordt het een healingsreis.

De relatie tussen India, yoga en Athene

Misschien zie je niet zo de relatie tussen India, yoga en Athene. Ten eerste de sfeer, in India proef je de oorsprong van de wereld, ze zeggen zelfs dat Varanasi 1 van de oudste steden van de wereld is. In Griekenland proef je ook die oer energie. Wanneer je naar de Akropolis loopt dan kun je via de eeuwen oude olijfbomen omhoog lopen. Ook in Athene, net als in India vind je eeuwen oude tempels. Dit alles zuigt de spiritualiteit naar een stad. Bij de beschrijving van ons appartement staat zelfs dat de yogastudio dichtbij zit.

Yoga in Athene Griekenland

Wat zijn de plannen van de yogadocent in Athene?

Intussen ligt er al een mooi spiritueel programma klaar voor Athene. Ten eerste de sfeer proeven van de spiritualiteit. Wat is er mooier om in zeer oude tempels te mediteren, het zijn vaak krachtplekken. Vanuit mijn Gereformeerde opvoeding heb ik veel kunnen meenemen naar de yoga en pas het ook toe in de yogalessen. Ook zal deze yoga spiritualiteit een plekje krijgen in de yogalessen. Zeker volgen we een yogales in Athene om te zien hoe yoga wordt gegeven in Griekenland. Ook de kerken in Athene krijgen aandacht. hoe is de energie daar?

Healing is Athene

In 2021 was ik ook in Athene en toen overleed iemand in de familie. Er kwam een bak met ellende over mij heen daar in Athene. Dus ik zoek die plekken met herinneringen weer op in Athene om te healen. Hoe kun je healen? In Athene ziet mijn healing er als volg uit: met kerst een kerstviering in Athene, de plekken opzoeken in Athene die mij herinneren aan de ellende in 2021, ook valt er veel te vieren dus een bijzonder restaurant wordt zeker opgezocht. De musea staan vol met de Griekse goden, die worden opgezocht. De Godin Athena heb ik gekocht op marktplaats. Zij is de Godin van de wijsheid, de hemel, krijgskunst en vrede. Allemaal aspecten die ik als yogadocent zeker tegen zal komen met de kerst.

Athene yoga

Reis virtueel mee naar Athene

Ook dit jaar kun je virtueel meereizen naar spiritueel Athene. Je kunt vanaf 22 december 2023 virtueel meereizen.  Stuur even een mail naar info@yogaberrydeventer.nl . Hieronder zie je het dagboek bij deze bijzondere spirituele reis.  In juli 2024 is er weer een spirituele yogareis naar het dak van de wereld, Ladack India. Ook dan is virtueel meereizen weer mogelijk.