Apple watch 4 yoga

Apple watch 4 yoga work-out review

Apple Watch 4 yoga, de eerste stap

Apple watch 4 yoga, als 61-jarige yogadocent sta ik ver van de moderne technieken. Daarom is de Apple Watch voor mij een uitdaging om te gebruiken bij mijn yoga work-out. Omdat ik stoelyoga, hatha yoga, zwangerschapsyogalessen en wateryogalessen  verzorg is het mooi om te zien hoe de Apple Watch informatie geeft over al deze verschillende yogaworkouts. Het was even een drempel over om als yogi een kleine 500 euro te betalen, wanneer je een simple life leeft. Ik heb een iPhone en daarom al wat gewend aan de Apple structuur. De uitleg bij de Mediamarkt was heel goed. Twee verkopers hebben deze yogi goed wegwijs gemaakt in deze nieuwe yoga beleving. Ik had veel vragen zoals: wat houdt de app bij tijdens een yoga work-out, wordt de hartslag goed aangegeven zonder zo’n band om je lijf, enz.

Apple Watch 4 yoga, de installatie

Bij de Mediamarkt hebben ze een beschermplastic op het scherm gemonteerd en de bandjes ook aan het horloge gezet. Toen ik thuis kwam en trillend die mooie doos opende ging er al snel een wereld voor mij open. Voor de aankoop had ik al gezien dat er een watch app bestaat voor de iPhone, deze had ik al geïnstalleerd. Als 60 plus yogadocent stond ik versteld hoe snel en bijzonder je de Watch installeert. Dat je met je iPhone een foto maakt van je iWatch en dat dan alles bijna vanzelf gaat. Binnen een paar minuten was alles geïnstalleerd.

Apple Watch 4 yoga apps

Dan begint het echte werk, de Apple Watch apps. Er zijn speciale apps voor de iWatch. Deze zet je op je iPhone en deze apps zie je later op je iWatch, ze worden gesynchroniseerd op je iWatch. De standaard work-outs app geeft al een aantal mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Hierin staat ook de yoga work-out. Maar ook  buiten lopen, buiten hardlopen, binnen lopen, binnen fietsen, enz. In het mapje iWatch op mijn iPhone heb ik ook nog de volgende apps gezet: Heartwatch (voor de hartslag), Autosleep (houdt je slaap bij), Healthmate (deze gebruik ik voor de bloeddrukmeter). de laatste app komt niet in de iWatch. Je werkt dus met je iPhone, je iWatch en gemengd, dit is even wennen.

iwatch yoga app

Apple Watch 4 yoga, de eerste nacht

De eerste nacht heb ik de iWatch eerst aan de lader gezet. De iWatch is volledig waterdicht en je laadt hem met een magneetachtig blokje wat je op de achterkant van de iWatch kleeft. Voor het slapen de iWatch om de pols gedaan.

De volgende dag mij laten verrassen door de verschillende apps. Ik kon zien hoe het slapen was na de avondmeditatie. Zelf het wandelen door het museum, wat we na de aankoop hadden gedaan, was mooi te zien. In mijn wereld van ontspanning gaat er weer een deur open.

Apple 4Watch yoga, de eerste yogalessen

Gisteravond voor het eerst de watch 4 gebruikt bij de yogales. De work-out van de watch gebruikt en die uitgelezen met de activiteit app. Deze activiteit app bevalt tot nu toe goed. Ook bij de wateryoga gisteravond gebruikt. Het was wel even spannend om het water in te gaan met de watch, maar hij heeft het overleeft.  Binnenkort nog eens experimenteren met andere apps. De Nike app lees je ook veel mooie dingen over.

yoga iwatch activiteit app

Nu is het mooi om te zien de komende week wat het verschil is bij de stoelyoga, de wateryoga, de meditatieyoga en de hatha yogalessen.

Hieronder de resultaten van de hatha yogales van gisteren.

iwatch yoga, activiteit app op iwatchBij de wateryoga was dit het resultaat

iwatchyoga, wateryoga

Apple watch 4 en water

Vandaag, 12 februari 2019, de vierde dag met de apple iwatch 4. Vandaag de iwatch gebruikt bij de stoelyoga, maar 15 minuten, bij de wateryoga en daarna een baantje of 10 gezwommen. Conclusie vandaag is, om de apple iwatch niet te gebruiken bij de wateryoga en zwemmen. Ik wilde na het zwemmen de app uitzetten en dat lukte niet. Toen ik uit het water was en de leesbril op zag ik de melding “verwijder water en draai aan de knop.. De watch droog gemaakt, de knop gedraaid en toen ontgrendeld. Met de schrik in de benen weer de watch omgedaan. De helpdesk gebeld en de oplossing gekregen. Deze informatie komt morgen!

Hieronder de resultaten van het zwemmen, wateryoga en stoelyoga.

 

 

iwatch yoga, stoelyoga
watch 4 yoga, stoelyoga

 

watch yoga, wateryoga
Apple watch yoga, wateryoga

 

 

watch 4 zwemmen
watch 4 yoga, zwemmen

Apple Watch 4 en een avond yoga

Gisteravond, 12/2/19, heb ik de hele avond de work-out yoga aangehad. Ik had drie yogalessen en tussen de lessen door de work-out op pauze gezet. Omdat ik tijdens de yogales de IPhone op stil zet, knopje aan de zijkant, en de watch in de vliegtuigstand was ik benieuwd hoe dat ging. Volgens mij gaan de gegevens van de watch naar de iPhone wanneer je de vliegtuigstand uitschakelt.

apple watch yoga, een avond yoga

IPhone watch yoga en de helpdesk

Omdat ik het water en de watch toch een vreemde combinatie vindt, heb ik gisteren toch de helpdesk gebeld. De eerste ervaringen zijn heel positief met de helpdesk, ze nemen de tijd, ze sturen per mail informatie, feliciteren je met je aankoop enz. Maar over mijn ervaring hadden ze nog niet veel ervaring, wie durft de watch dan ook onder water te houden? Maar na een paar minuten onder de knop kreeg ik dan toch het antwoord. Dit zal ik later op het blog zetten. In het kort: watch afdrogen, over het scherm schuiven met de vinger, van onder naar boven en de knop ronddraaien.

 

Informatie van de helpdesk

Met uw Apple Watch zwemmen

Van baantjes trekken in een zwembad tot de vrije slag in open water, uw Apple Watch Series 2 of nieuwer is er klaar voor om samen met u een duik te nemen.

Een zwemwork-out starten
  1. Open de Work-out-app.
  2. Scrol naar ‘Zwembad’ of ‘Open water’. Gebruik ‘Zwembad’ voor baantjes in een zwembad en ‘Open water’ voor als u zwemt in een meer of de zee.
  3. Tik om de work-out te starten of tik op het symbool 'Meer' om een doel voor calorieën, afstand of tijd in te stellen.
  4. Voor ‘Zwembad’ draait u aan de Digital Crown om de zwembadlengte in te stellen. Zo kan de Apple Watch het aantal banen en de afstand meten. Tik dan op ‘Start’.
  5. Wacht tot het aftellen van drie seconden is voltooid. Tik op het scherm om het aftellen over te slaan.

Wanneer de work-out start, wordt het scherm automatisch vergrendeld om onbedoelde tikken van waterdruppels te voorkomen.

  • Druk tegelijkertijd op de Digital Crown en de zijknop om uw zwemwork-out te pauzeren.
  • Druk nogmaals op de Digital Crown en de zijknop om uw zwemwork-out te hervatten.

Kijk naar de wijzerplaat om uw voortgang te bekijken. U kunt bepalen welke metingen u op het scherm ziet.

Apple Watch Series 1 en Apple Watch (1e generatie) zijn niet geschikt om mee te zwemmen. Lees meer over de waterbestendigheid van de Apple Watch

Uw Apple Watch ontgrendelen en water uit de luidsprekers verwijderen

Wanneer u uw zwemwork-out start, wordt uw scherm vergrendeld om onbedoelde tikken te voorkomen. U kunt het symbool 'Waterslot' bovenaan het scherm zien. U moet het scherm ontgrendelen om uw Watch te kunnen gebruiken.

  1. Druk tegelijkertijd op de Digital Crown en de zijknop om uw work-out te pauzeren.
  2. Droog het scherm af. Een nat scherm kan leiden tot onbedoelde tikken.
  3. Draai aan de Digital Crown om het scherm te ontgrendelen en eventueel water uit uw Apple Watch te verwijderen. Uw Watch maakt een geluid en u voelt mogelijk wat water op uw pols.

Als u de Apple Watch opnieuw wilt vergrendelen, veegt u naar rechts en tikt u vervolgens op het symbool 'Waterslot'.

Apple watch en de APP’s

De APP’s die ik het meest gebruik voor de yoga zijn de activiteit app. In deze APP stat ook de yoga workout. Ook is het mooi om te zien hoe je slaapt na een yogales, hiervoor gebruik ik de Autosleep APP. Voor het lopen is de activiteitsapp weer mooi. Afgelopen week gebruik ik de Rungo app, bij deze APP kun je zelf een route maken. Ook gebruik ik nu een nokia bluetooth bloeddrukmeter, weze werkt op de Health mate app. Verder zijn er veel yoga app.’s. Deze gebruik ik niet omdat er geen stok achter de deur nodig is, elke dag zijn er 3-4 uur yoga.

Apple watch 4 conclusie

Elke dag geniet ik van de apple watch. Het enige min puntje is het laden van de accu! Je moet toch wel elke dag de watch aan de lading leggen.