Anti crisis yoga

Anti crisis yoga Deventer

Wat is anti crisis yoga in Deventer?

Anti crisis yoga Deventer is yoga die goed is in onzeker tijden. De afgelopen tijd merkte ik in mijn yogastudio een toename in het aantal cursisten. Ook de privélessen namen toe. Bij een crisis biedt de yoga zoveel “handvaten” om  in balans te blijven. We hebben aardingsoefeningen, yogatherapie, mantra’s, visualisaties, yoga-oefeningen en ademhalingsoefeningen.

Anti crisis yoga kun je op verschillende manieren ontvangen in Deventer en omgeving. Wanneer je door de wachtlijsten niet ergens terecht kunt dan is er altijd anti crisis yoga Deventer voor je. Anti crisis yoga Deventer komt ook bij je aan huis. Eigenlijk is niets te gek bij deze yogavorm. Wij komen ook vaak in psychiatrische instellingen voor yoga op maat.

Anti crisis yoga en het denken

In een crisis zie je vaak dat het denken erg onrustig is. Met meditatie en yoga maken we de wervelingen van de geest rustiger. Met yoga wordt het lichaam ontspannen en rustig, de geest volgt het lichaam.

Anti crisis yoga en de ademhaling

Let eens op je ademhaling wanneer je niet lekker in je vel zit. Vaak zit de adem hoog in de borst. Ook kan de adem onregelmatig zijn. De Pranayama bij de yoga maakt de adem weer natuurlijk.

Anti crisisyogi en spiritualiteit

Crisisyoga kent een holistische aanpak. In deze yogalessen worden ook mantra gereciteerd en wordt Ganesha ingezet. Ook legt de yogadocent in crisistijd regelmatig een bloemetje, tulp, bij het huisaltaar voor je.  We bezoeken, wanneer het kan, het stiltecentrum en gaan naar de IJssel in de avond om te mediteren. De spiritualiteit toepassen in crisistijd geeft een extra healing. Veel religies kennen healing en speciale gebeden voor in crisis.

crisisyoga
crisisyoga en spiritualiteit

Crisisyoga en yoga naar de cursisten toe

De anticrisis yogalessen kunnen worden opgenomen in de yogastudio en dan digitaal verstuurd naar je verstuurd worden. De thema’s worden bepaald door jou en de yogadocent.

Je leert van de blokkades in het leven

Op facebook zie je ook niet veel “golven”. Iedereen is gelukkig en goed. Intussen nog maar van 1 persoon gezien dat hij in een depressie zat. Dus de angsten die blijkbaar spelen komen niet naar boven in onze maatschappij. Elke avond, met wel een glas wijn, bespreken wij onze gevoelens. Het delen van je gevoelens geeft al zoveel goeds. Zo’n gesprek is goed om gevoelens in perspectief te zien. Mijn blokkade is een crisis was vertrouwen. Nu na jaren crisisyoga zie ik dat mensen zoveel sterker uit een crisis kwamen.

Yoga in crisis tijd en acceptatie

Wij leven in een controle maatschappij,  proberen alles in de hand te houden. In crisistijden kunnen we zelfs de aandelenbeurzen niet onder controle houden, laat staan onze gezondheid. In crisistijd ben je nergens van verzekerd en mag je leren te accepteren. crisis yoga

Belangrijke yoga beslissingen tijdens de crisisyoga

In een crisis neem je belangrijke yoga beslissingen. De eerste is vaak focus. De focus gaat misschien niet alleen naar  yoga maar meer naar de dingen die anders moeten. Kijk eens om je heen naar de mensen die echt te lijden hebben onder een crisis. Wij leven in een heel rijk land waar veel geld gaat naar psychische hulp.

Anti crisis yoga en dankbaarheid

De gevoelens van dankbaarheid worden groter  tijdens en na de crisis. Wanneer je mensen om je heen hebt die je voor de volle 100% steunen geeft dit verbinding.  Na je crisis kijk je goed terug op de crisisyoga. Dit klinkt misschien raar, maar veel ex cursisten ervaren dit.

Anticrisisyoga en de conclusie

Tijdens een crisis kun je veel leren. Je wordt genoodzaakt om anders om te gaan met de dingen. De yogadocent helpt je in dit proces.