angst yoga

Angst yoga, na de corona angst is het loslaten

Angst, wat is het?

Angst yoga, angst is een krachtig gevoel, het kan je helemaal blokkeren. Je kunt trillen op je benen, wanneer je de angstig voelt in het lichaam daar kun je zelfs gaan beven. Vaak zijn die angstige gevoelens ook niet te verklaren, je zit veilig thuis en toch voel je je angstig. Je ziet ook veel dat angst samen gaat met een depressie en spanningen in het lichaam. Angst heeft vaak te maken met controle en met veranderingen in je leven. Met yoga kun je de angst goed bewust worden in het lijf en loslaten.

Yoga en angst

Angst, aarden en yoga

Wanneer je met angstige gevoelens naar de dokter toe gaat dan is de kans groot dat je een pilletje krijgt om het te onderdrukken. De bekende pammetjes zijn een goed voorbeeld. De laatste tijd zie ik gelukkig steeds meer mensen die de angst aanpakken met yoga en een psycholoog. Bij de psycholoog praat je en in de yogales laat je de stress in het lichaam los, daardoor ook de  angsten. Wanneer je de lichamelijk ontstane stress van angst loslaat, dan kom je ook vaak in contact met de gevoelens, die je dan ook los laat. Een psycholoog en yoga is een goede combinatie.

 

Corona en angst

Toen het corona virus over ons kwam waren we allemaal wel onzeker of angstig. Het was een virus waar we weinig over wisten. Ook wisten we niet wat de toekomst brengen zou. Als yogadocent zat ik bijna 1.5 jaar zonder werk. Maar nu in juli 2021 horen we veel om ons heen dat mensen de angst niet los kunnen laten. Ondanks dat ze gevaccineerd zijn, durven ze nog steeds niet op visite en zitten ze nog altijd thuis. Met de angst yoga krijg je weer vertrouwen. Ook kun je beter relativeren.

Wat doen we met de angst yoga?

Om angsten los te kunnen laten hebben we veel yogaoefeningen tot onze beschikking. Met aardingsoefeningen, ontspanning, visualisaties, ademhalingsoefeningen worden we vriendjes met de angst. De angst heeft dan geen functie meer.

Waar angstyoga?

Veel angstyogalessen worden aangeboden als priveles. Je kunt later altijd naar een groepsyogales. Er zijn yogalessen in Deventer, Terwolde, Epse, Voorst en bij Gorssel. Ook kan ik bij je thuis komen!