Angst yoga Deventer geeft vertrouwen

Angst, wat is het?

Angst yoga Deventer, angst is een krachtig gevoel, het kan je helemaal blokkeren. Je kunt trillen op je benen, wanneer je de angstig voelt in het lichaam daar kun je zelfs gaan beven. Vaak zijn die angstige gevoelens ook niet te verklaren, je zit veilig thuis en toch voel je je angstig. Je ziet ook veel dat angst samen gaat met een depressie en spanningen in het lichaam. Angst heeft vaak te maken met controle en met veranderingen in je leven. Met yoga kun je de angst goed bewust worden in het lijf en loslaten. Angst yoga Deventer is niet vechten tegen de angst.

Yoga en angst

Angst yoga Deventer
Angst loslaten met yogahoudingen

Wanneer je met angstige gevoelens naar de dokter toe gaat dan is de kans groot dat je een pilletje krijgt om het te onderdrukken. De bekende pammetjes zijn een goed voorbeeld.  De symptomen worden aangepakt, niet de oorzaak. De laatste tijd zie ik gelukkig steeds meer mensen die de angst aanpakken met yoga en een psycholoog. Ze gaan er doorheen i.p.v. de angst vermijden. Bij de psycholoog praat je en in de yogales laat je de stress in het lichaam los, daardoor ook de  angsten. Je krijgt ook inzicht in de patronen. De angst die je hebt meegekregen in de opvoeding, de angst die is ontstaan door onderdrukking.  Wanneer je de lichamelijk ontstane stress van angst loslaat, dan kom je ook vaak in contact met je gevoelens, die je dan ook los laat. Een psycholoog en yoga is een goede combinatie. Angst yoga Deventer kent een holistische aanpak.

 

Corona en angst yoga Deventer

Toen het corona virus over ons kwam waren we allemaal wel onzeker of angstig. Het was een virus waar we weinig over wisten. Ook wisten we niet wat de toekomst brengen zou. Maar nu in juli 2022 horen we veel om ons heen dat mensen de corona angst niet los kunnen laten. Ondanks dat ze gevaccineerd zijn, durven ze nog steeds niet op visite en zitten ze nog altijd thuis. De angst zat er al voordat de coronacrisis begon. De crisis was dr bekende druppel. Bij angst yoga Deventer krijg je weer vertrouwen. Ook kun je beter relativeren.

Angst en controle

Het is niet mogelijk om de wereld naar je hand te zetten. Als yogadocent zie ik steeds meer mensen die denken dat ze hun gevoelens onder controle hebben. Maar bij yoga ontdekken we dat een controle van lichaam, denken en gevoelens niet mogelijk is. Door dingen los te laten, te accepteren en niet weg te lopen voor gevoelend kom je meer in balans. Vliegangst, pleinangst en angst om ziek te worden komen vaak voort uit controle. Bij angst yoga Deventer kijken we de leeuw in de bek.

Wat doen we met de angst yoga?

Om angsten los te kunnen laten hebben we veel yogaoefeningen tot onze beschikking. Met aardingsoefeningen, ontspanning, visualisaties, ademhalingsoefeningen worden we vriendjes met de angst. De angst heeft dan geen functie meer. Angst yoga Deventer past veel yogaoefeningen toe zoals ademhaling, visualisaties, mudra’s en mantra’s.

Waar angstyoga Deventer?

Veel angstyogalessen worden aangeboden als privéles. Je kunt later altijd naar een groepsyogales. Er zijn yogalessen in Deventer, Terwolde, Epse, Voorst en bij Gorssel. Angst yoga Deventer kan ook bij je thuis komen!