anahata chakra

Anahata chakra, liefde en je hart openen

HET ANAHATA CHAKRA, EVENWICHT IN LIEFDE

De anahata chakra energie vind ik zelf heel bijzonder. Het is namelijk het eerste chakra dat los staat van de aarde. Een thema wat mooi aansluit na het “loslaten”. Om te kunnen begrijpen waarom het zo anders is, wil ik nog even op de eerste drie chakra’s terugkomen.

Vierde chakra, balans. keuze

In het eerste chakra wordt de basis gelegd voor overlevingskracht en stabiliteit. Maar ook voor veiligheid en je thuis te voelen in je lichaam. Zonder fundament is ons leven niet leefbaar, denk aan een plant die niet kan groeien wanneer het geen wortels heeft!

De tweede chakra energie “muladhara” betekent zoet. Het staat voor ontwikkeling van je persoonlijkheid en voor levenslust. Je krijgt een voorkeur voor kleding, welke muziek vind je het mooist, welke vrienden kies je en wie zou je partner of geliefde kunnen zijn? Je treedt naar buiten en krijgt plezier in het leven. Het leven wordt een ontdekkingsreis naar eten, reizen, seksualiteit en er van leren te genieten!

Vervolgens komt het eigen bewustzijn naar boven in het derde chakra, het manipura chakra. Manipura betekent “burcht van juweel”. Een burcht is een kasteel wat in het water staat en wat je alleen maar kunt bereiken wanneer de brug is neergelaten. Symbolisch dus voor onze eigen identiteit en onze persoonlijke beleving.

HET ANAHATA CHAKRA, EEN VRIEND ZIJN VOOR JEZELF

En dan wordt het anders! In het vierde chakra komt er een onmiskenbaar element bij, de mogelijkheid om met heel je hart lief te hebben. Uiteindelijk worden we allemaal geboren om liefde te geven en te ontvangen. De hartchakra energie is het middelste chakra energie en eigenlijk een weegschaal. Het geeft balans tussen de onderste en bovenste drie chakra’s. Maar ook evenwicht in liefde en relaties, waar het bij dit chakra om gaat. Wanneer er balans is, zijn we in staat om lief te hebben. Wanneer we lief hebben, dan pas zijn we in staat relaties aan te gaan.

EEN LIEFDEVOLLE RELATIE

Een liefdevolle relatie geeft ons de mogelijkheid op een andere manier naar de eerste drie chakra’s te kijken.
Zo ga je bijvoorbeeld op een andere manier naar je eigen lichaam kijken (het eerste chakra), wanneer een geliefde daar ook naar gaat kijken.

ANAHATA CHAKRA EN LIEFDE

De betovering van liefde zal je persoonlijkheid doen veranderen (het tweede chakra). Een vriend of geliefde kan bijvoorbeeld de keuze van je favoriete muziek of voorkeur voor eten beïnvloeden. Liefde geeft je een ruimer bewustzijn, verbreedt je horizon. Maar ook het schild om jezelf (het derde chakra) kan wegvallen, zodra je liefde geeft en ontvangt. Niet alleen jezelf maar ook de ander wordt belangrijk in je leven. We zijn minder egocentrisch en kunnen op een andere manier naar de wereld kijken. Door liefde ontstaat een diepere verbinding met onszelf.

Ik verkoop ook veel boeken over de chakra’s en natuurlijk over het anahata chakra.

chakraboeken