alles-in-één yogales

Alles-in-één yogales voor de ontspanning

Alles-in-één yogales, een krachtige ontspanning

Deze week wil ik graag een alles-in-één yogales met jullie gaan doen. Alle aspecten van de yoga zullen deze keer in één les aan bod komen. Een alles-in-één yogales wordt een les waarbij we beginnen met aarden.  Geaard zijn betekent dat je in het hier en nu leeft. Voel je wat de basis is in het leven, wat veiligheid is en je thuis voelen in je lichaam. Hiervoor gaan we asana’s doen met voeten en benen om nog meer contact met de aarde te ervaren. Maar is ook aandacht voor het invoelen en navoelen van de houdingen, de ademhaling, meditatie, mudra’s en mantra’s. Heel veel yogacadeautjes dus om te mogen ontvangen!

alles-in-één yogales in Twello

DIEPGANG IN EEN YOGALES

Had je tot nu toe nog moeite om spanning en ontspanning te voelen? Bij een alles-in-één yogales ervaar je wat spanning loslaten is. Zo kan ineens de prestatiedrang die je tot nu toe hebt gehad naar de achtergrond raken en is het niet meer belangrijk of degene die naast je ligt langer in de houding kan blijven dan jijzelf. Veel belangrijker is dat je met een gevoel van ontvankelijkheid de les instapt en plezier in yoga ervaart!

Yogales en spanning loslaten

Misschien kon je tot voorheen al spanning loslaten tijdens een yogales. Ik maak bij mijn yogalessen geen onderscheid tussen beginners en gevorderden. Iedereen krijgt van mij dezelfde yogales en het is aan jou om op te pakken waar je op dat moment aan toe bent. Dus wanneer je al wat langer yogalessen bij mij volgt, ga je tijdens een complete yogales nog meer diepgang ervaren en laat je wellicht behalve spanning opeens verdriet of boosheid los, terwijl je daar zelf op dat moment niet mee bezig bent.  En kun je ineens meer rust, ruimte of blijdschap ontvangen.

Alles-in-één yogales en meditatie

Een meditatie krijgt misschien meer diepgang dan ooit tevoren wanneer je ook de buikademhaling doet, waardoor er een mooie ademmeditatie ontstaat.

Mantra’s, het kan zijn dat je er helemaal niets mee hebt, tot dat die ene zo intens bij je binnen komt en je nieuwsgierigheid naar de betekenis ervan gewekt wordt en je er vaker naar gaat luisteren. En ontdekt dat de betekenis ervan heel veel voor je kan doen.

HET GEVOEL VAN COMPLEETHEID ERVAREN
Deze yogales geeft je dus na afloop het gevoel dat alle lichaamsdelen aan bod zijn geweest. Nergens een plek in je lichaam dat niet met yoga doorspekt is geweest.
Van top tot teen, in elke vezel van je lichaam kun je het yoga-effect voelen als een 10.000 km beurt voor je auto. Of er een grote voorjaarsschoonmaak in je hele lichaam is gedaan. En dat maakt het zo anders dan een “normale” yogales.

JE HELE LICHAAM KOMT AAN DE BEURT
Bij een alles-in-één yogales komt dus (bijna) alles aan de beurt in je lichaam.
Wanneer je thuis voor jezelf een yogales in elkaar zet, doe dan altijd de volgende oefeningen. Aardingsoefeningen, nek- en schouderoefeningen, een evenwichtsoefening, yogaoefeningen waarbij je alle kanten de rug beweegt (voorwaarts, achterwaarts, een torsie links en rechts en een zijwaartse buiging). Wil je nog meer dan maakt een ademhalingsoefening, een meditatie, mudra en mantra het plaatje compleet.

De kerk in Epse is een mooie plek voor yoga, dus wanneer je eens niet kunt dan raad ik je aan om daar de yogales eens in te halen.  KERK EPSE

Welkom deze week op de yogamat bij de alles-in-één yogales!