after crisis yoga

After crisis yoga, wat is dat en hoe doe je dat?

After crisis yoga, tijdens een crisis in je leven heeft het lichaam veel te lijden gehad. Je adem zat veel hoog, er was veel spanning in je lichaam en je sliep slecht. Dit is dan het moment om je lichaam weer in balans te brengen met ontspanning, buikademhaling en dat het weer rustig wordt in je leven. After crisis yoga is uitermate geschikt om je lichaam weer in balans te brengen.

After crisis yoga wat is dat?

Bij de aftercrisis yoga doen we veel yogaoefeningen om de longen in goede conditie te houden. De borstverruimers zijn de bekendste oefeningen. Maar bij de yoga gebruiken we ook het middenrif. Het middenrif is in Nederland lui geworden, deze spier tussen borstholte en buikholte beweegt bij een goede ademhaling. Ook hebben we bij de yoga handgebaren, mudra’s die energie sturen naar de longen.  Ook gebruiken we mindfulness/aandacht bij de longen yoga en deze energie is heel krachtig. In een crisis ervaren we veel angst en bij de yoga hebben we aardingsoefeningen om angsten os te laten. Ook hebben we geleerd van deze crisis dat we op een andere manier moeten gaan leven.  After crisis yoga is ook een levenswijze en dit komt bij elke yogales aan bod.

longen yoga

After c yoga en ontspanning

Mensen die astma of bronchitis hebben weten dat wanneer ze stress hebben in hun leven de longen het moeilijk hebben. Ontspanning is een belangrijke factor bij de longenyoga. Ook zijn er veel meditaties waarbij we ons concentreren op de longen. Bij de longen yoga zeggen we “concentratie is aandacht en aandacht is liefde”.  Ervaar eens tijdens een after crisis yogales de ontspannen ademhaling. Ook door de schouders te ontspannen komt de adem tot rust. Ook is ontspanning heel goed om het verleden los te laten. Bij After crisis yoga pak je de oorzaak aan en doe je niet aan symptoombestrijding.

Aftercrisisyoga en yogahouding

Heb je ook wel eens mensen gezien die een hele ronde rug hebben en waarbij de schouders helemaal naar voren wijzen? De longen zitten op slot in het lichaam. Vroeger kregen we nog mee “borst naar voren en buik in”. Door rugklachten kan de houding veranderen en dus de ademhaling. De yogahoudingen verbeteren je houding en dit werkt zelfs door tussen de oren. Mensen die door hun houding naar beneden kijken kijken hebben vaak een andere kijk op het leven dan mensen die vooruit kijken. Door After crisis yoga ga je rechterop lopen

After crisis yoga yogalessen en de psychische component

Het is helaas nog een taboe in Nederland om de relatie te leggen tussen lichaam en geest. De longen staan voor geven en ontvangen. In mijn yogastudio heb ik veel mensen gezien die mantelzorg verrichten en veel voor andere mensen deden, maar het ging ten koste van hun gezondheid. Onze Nederlandse taal is zo mooi met uitdrukkingen als:” de longen uit je lijf schreeuwen”.  Met after crisis yoga doen we niet aan symptoombestrijding maar pakken we ook de oorzaak aan.

after crisis yoga en wateryoga

Waar is de after crisisyoga?

Je kunt after crisis yoga volgen met de backmitra, bij de wateryoga, de meditatie yoga, de stoel yoga en de yinyoga. After crisis yoga is er voor iedereen.