adem en yoga

Adem en yoga, je voelt het

Adem en yoga, ze horen bij elkaar als yin en yang.

adem en yoga

Ademhaling en yoga, geven verlichting bij hyperventilatie

Adem en yoga, je hebt vage klachten zoals duizeligheid, vermoeidheid, angstig, slecht slapen en kortademig. Bij de dokter krijg je te horen dat het hyperventilatie is.

Bij  yoga gebruiken we de adem om ons te concentreren en dit geeft ook ontspanning. Die ontspanning brengt de ademhaling van een borstademhaling naar een buikademhaling. Bij hyperventilatie maken we gebruik van ontspanning, yogahoudingen, ademhalingstechnieken en bewustwording. De laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd in priveyogalessen om hyperventilatie aan te pakken

Adem en yoga, concentratie doet ontspannen

Je kunt je dus heel mooi concentreren op de ademhaling. Bij een ademhaling kun je voelen waar de adem beweegt in het lichaam. Je voelt de warme uitademing langs je lippen en gezicht. Ook kun je voelen of de adem hoog in de borst zit of laag in de buik. Deze concentratie/focus en voelen zorgt er voor dat het denken rustig wordt en je bewuster wordt van het lichaam. Dit ontspant!

Adem en yogahoudingen

Elke yogahouding heeft zijn eigen ademhaling. Anders gezegd, bij iedere yogaasana voel je de ademhaling ergens anders bewegen. De combinatie van yoga, bewust zijn van de adem, ontspannen en focus zijn de gereedschappen in een goede yogales.

Ademyoga, gebruik ze bij je meditatie

Yoga  heeft dus veel voordelen voor lichaam en geest.  De combinatie van yoga, adem en meditatie heeft je veel te bieden. Door yoga word je gevoeliger en deze gevoeligheid zorgt er voor dat je de adem overal en beter kunt voelen. Omdat de adem vanzelf gaat, het ademt, is de adem heel geschikt bij meditatie. Ademmeditaties komen veel voor in de meditatielessen.

TIP: volg eens de inademing van een cm voor de punt van de neus tot ver in het bekken.

Waar yoga?

Je kunt op veel plekken terecht voor yoga. Er is yoga Twello, Deventer yoga, yoga Epse, yoga Voorst en yoga Terwolde.

Kijk ook eens bij de lestijden.