Aarden

Aarden, materialen en oefeningen

Aarden, aardingsmaterialen, yoga en aardingsoefeningen

Aarden, als yogadocent ben ik dagelijks bezig met het aarden van mijn lijf.  De meditaties  en de astrale reizen zorgen er voor dat je als yogadocent goed geaard moet blijven. Hoeveel yoga collega’s zijn er goed in yoga maar staan niet in de realiteit en hebben de boekhouding, de yogaruimte of de financiën niet voor elkaar.

Aardingsmaterialen, YOGA en aarden

De Hatha-Yoga is uitermate geschikt voor het yogaaarden. We kunnen aardingsoefeningen doen met yogaasana’s, de voeten masseren, visualiseren enz. Omdat ik in een flat woon, waar  veel wifi verbindingen open,  heb ik mijzelf getrakteerd op een aardingskussen voor in bed.  Een yoga aardingsmat en een klein matje onder de onderarmen en polsen voor achter de computer heb ik later ook nog gekocht. Kijk eens naar deze aardingsmaterialen.

Aardingsoefeningen in Deventer

De afgelopen 35 jaar heb ik als yogadocent constant cursisten laten aarden. Ik zag dat de maatschappij zo werd ingericht dat aardingsoefeningen voor mensen belangrijker werd dan het aarden van huizen. Wanneer een boerderij met rietenkap niet goed geaard is dan betaal je meer premie.  Mensen mogen ongeaard rondlopen en de ziektekostenpremie wordt niet anders. Door gebruik van computer, telefoon, het denkwerk, weinig beweging, alles beredeneren en weinig voelen, navoelen zijn aardingsoefeningen essentieel geworden. Kijk ook eens naar yogaaarden.

Materialen, yoga, aarden en water

Elke week is er wateryoga in zwembad De Schaeck in Twello. In deze wateryogales wordt veel aandacht besteed aan wateraardingsoefeningen. We gebruiken de benen, door ze krachtig door het water te bewegen. Ook drijven we als ontspanning met behulp van drijvers in het water om de spanningen tijdens de ontspanningsoefening af te laten vloeien.

Aarden, aardingsmaterialen, yoga en aardingsoefeningen
Bij aarden gebruiken we veel de benen bij de yoga

Aardingsmaterialen, yoga en aardingsoefeningen op video

Kijk ook eens naar deze video over de uitleg over aarden. Je kunt ook met mij wat aardingsoefeningen doen.

Yoga, aarden en de apana mudra

In de yogalessen maak ik veel gebruik van mudra’s en de apana mudra is goed te gebruiken bij het yogaaarden en in combinatie met aardingsoefeningen.

Aardingsoefeningen en bio energetica

Alexander Lowen, ik dacht dat hij psychoterapeut was, gebruikte bij het aarden veel bio energetica. Het kan voor komen dat bij dit lichaamswerk de spanningen d.m.v. trillen het lichaam uitkomen. aardingsmaterialen, yoga en aardingsoefeningen en algemene tips voor mensen die hooggevoelig zijn kun je ook ontvangen per mail. info@yogaberry.nl