aarden en crisis

Aarden en crisis, geest en lichaam in balans

GEAARD ZIJN EN ONTSPANNEN ZIJN VAN LEVENSBELANG

Aarden en crisis, aarden en ontspannen zijn de sleutel tot meer balans in je leven. bij een aardingsles keren we weer helemaal terug op aarde! Aardingsoefeningen, dit staat voor het eerste chakra, het recht om te hebben, te zijn en te overleven. Het is al sinds oudsher bekend, maar actueler dan ooit. In deze moderne tijd vol van prikkels, verplichtingen en deadlines die gehaald moeten worden, begint alles met geaard zijn, Met beide benen stevig op de grond staan, zowel letterlijk als figuurlijk en dat is zo belangrijk! De aarde zijn de wortels of ook wel het fundament, dat ons houvast, veiligheid en overzicht geeft. Er zijn tijden dat de wereld op zijn kop staat en dan is aarden en crisis iets wat je bij elkaar kunt brengen.

Aarden en crisis, ontspannen is niet zweverig

Geaard zijn wil dus zeggen dat ons lichaam goed contact maakt met de aarde. Hierdoor kun je misschien fysiek wel heel goed voelen, terwijl je geest alsmaar als een zoekende rond blijft dwalen. Wanneer je “fundering” niet stevig aanvoelt, je krijgt stress, wordt prikkelbaar en chronisch vermoeid. Vervolgens kun je onverklaarbare klachten krijgen, die je moeilijk kunt verklaren. Bijvoorbeeld angstaanvallen, chronische vermoeidheid en mogelijk burn-out. Aarden en ontspannen is net als je tanden poetsen elke dag, het hoort bij je dagelijkse bezigheden. Aarden en crisis, wees je er al van bewust voordat het echt nodig is

HERKEN JE, OF JE GOED GEAARD BENT IN EEN CRISIS?

Heb jij in het leven te maken gehad met verdriet, verlies van een dierbare of ben je je gezondheid kwijtgeraakt? Of heb je moeite om gebeurtenissen te verwerken, los te laten of dingen te accepteren zoals ze nu zijn? Heb je daardoor misschien je lichaam verwaarloosd waardoor je niet meer geaard bent. Of ben je gevlucht in een wereld die je schijnveiligheid lijkt te bieden. Je kunt heel spiritueel zijn, dat is natuurlijk prachtig. Maar je kunt ook te ver gaan en er in doorslaan. Wanneer je jezelf voortdurend opsluit in een kamertje vol wierook en eindeloos mediteert, loop je de kans jezelf te verliezen in spiritualiteit. Met als gevolg dat  je het contact met de wereld kwijtraakt en niet meer op dezelfde golflengte zit als de mensen om je heen. Datzelfde geldt natuurlijk voor verslavingen, zoals alcohol en drugs. Maar ook je uitgavenpatroon kan iets zeggen over je geaardheid, wanneer je meer uitgeeft dan er binnenkomt op je bankrekening, ben je dan goed geaard?
HOE KUN JIJ WEER ONTSPANNEN AARDEN BIJ EEN CRISIS?
Probeer dan weer een stevig fundament in je leven te krijgen. Dit kan op verschillende, vaak eenvoudige manieren.
Ga naar buiten, ga een eind hardlopen of maak een boswandeling, waarbij je probeert je ademhaling synchroon te krijgen met de stappen die je zet.  Schop met je laarzen door de bladeren op de grond of nog fijner, op blote voeten.
Wanneer je liever in huis wilt blijven, kun je op je yogamatje aardingsoefeningen met je benen doen. Doe dit dan eens in combinatie met de buikademhaling, waarover ik al eerder een blogtekst heb geschreven. Visualiseer hierbij het volgende: adem in waarbij je he buik uitzet en stel je voor dat je adem naar omlaag gaat naar je benen. Wanneer visualiseren je gemakkelijk afgaat, kun je nog verder gaan door je boompje visueel te laten wortelen. Voel je dan dat je kunt ontspannen, dat het denken uit je hoofd gaat? Ook ik heb wel eens tijden  waarin ik minder goed geaard ben (een yogadocent is ook een mens). Ik slaap dan een aantal nachten op een aardingsmat en een aardingskussen.
Wanneer je daar belangstelling voor hebt voor aarden en crisis ….  mail mij.

Aarden en ontspannen en de aardegroet

Zo bestaat er niet alleen de zonnegroet en de maangroet, maar is er zelfs een aardegroet, die je ook weer even met beide benen op de grond zet en je krachtiger en zelfverzekerder maakt. Tot slot wil ik je er nog op wijzen dat er allerlei veiligheidsvoorschriften zijn waaraan en woning moet voldoen. Denk hierbij vooral aan keukens en badkamers. Hierdoor zijn de meeste boerderijen beter geaard dan dat wij zelf zijn. Als yogadocent zou ik graag zien dat er voor ons ook dergelijke veiligheidsvoorschriften zouden komen, dat zou heel veel stress en burn-outverschijnselen voorkomen! Oefen een beetje met aarden en crisis, voor dat het te laat is.
Aarden en crisis brengt je tot liefde
Yoga houdt van aarden

Aarden en ontspannen en de buitenyoga

In de zomermaanden dan is er yoga in een buiten op een landgoed. Wat is er nu mooier om te aarden dan buiten met je blote voeten in het gras. Kijk eens naar BUITENYOGA. Aarden en crisis in de buitenlucht en de spanningen lossen op.

Aarden en ontspannen en de wateryoga

Het lijkt raar, maar in water kun je ook heel mooi aarden en spanningen loslaten. Kijk eens bij de WATERYOGADEVENTER en er is zelfs blootwateryoga mogelijk in Deventer.

Aarden en crisis bij het onthaasten in een oud klooster

aarden en crisis, liefde

Zelf ben ik ook regelmatig als yogadocent aan het aarden en ontspannen. Natuurlijk doe ik dat bij elke yogales, maar het is ook fijn om op andere manieren te aarden. Je kunt altijd tijdens een priveyogales aarden in de natuur en met je blote voeten door de berceau te lopen. Welkom om te aarden op je yogamat, bij een gratis yogales!