gelukkig worden

Gelukkig worden, 7 gouden yoga tips

Gelukkig worden, door je chakra huishouding met yoga en bewustwording in balans te brengen.

gelukkig worden

 

Zeven tips om gelukkig te worden, maak het eerste chakra of muladhara chakra in evenwicht.

Wanneer je goed voor je lichaam zorgt en ontdekt wat je lichaam nodig heeft, dan werkt dat door in de geest. Bij yoga gaan we er van uit dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Het eerste chakra is ook het energiecentrum wat er voor zorgt dat je spanningen los kunt laten. Ga eens kijken hoe dat bij jou kan. Yoga aardingsoefeningen zijn een mogelijkheid, maar ook zwemmen, ontspannen, regelmatig een lange wandeling of iets doen waarbij je goed zweet. Wanneer je lekker in je eerste chakra energie zit voel je vanzelf aan wat jouw lichaam nodig heeft.

Zeven yoga tips, maak het tweede chakra of ook wel het svadhisthana chakra in balans

Het tweede chakra raakt in balans door rekening te houden met je gevoelens. Niet je gevoelens onderdrukken maar ze onder ogen te zien zonder oordeel. Deel ook je gevoelens met mensen om je heen die je kunt vertrouwen. Creëer een “inner circle” om je heen van mensen die jou begrijpen en waar je veel mee kunt delen. Bij de yoga kun je na elke yogaoefening even de oefening navoelen. Wanneer je een yoga asana aan de linkerkant van je lichaam uitvoert, dan voelt deze kant na de yogahouding vaak anders dan de kant van het lichaam wat je nog niet hebt gedaan. Wanneer je gevoelsmatig niet lekker in je vel zit, hou dan eens een dagboek bij. Niet wat je gedaan hebt, maar hoe je je erbij voelde.

Zeven tips om gelukkig te worden, maak het derde chakra of ook wel het manipura chakra goed werkend

Dit chakra is verbonden met je energie. Schrijf aan het einde van de dag eens op wat je energie gaf en wat je energie kostte. Wat je voelde in het tweede chakra, heb je dat omgezet in iets? Je voelde in het tweede chakra dat het goed voelde om elke week te zwemmen en dan is er wilskracht nodig om dit ook uit te voeren.

7 tips om gelukkig te zijn

Zeven tips om gelukkig te worden, maak het vierde chakra of het anahata chakra in evenwicht

Deze energiebron is verbonden met de liefde. Toen ik mij bewust werd van dit liefdescentrum ging ik naar een knuffelgoeroe in India, Amma. Vrijwilligerswerk is ook goed voor dit chakra. Wanneer je dit chakra gelukkig maakt, dan voel en heb je verbinding met de dingen en mensen om je heen. Je praat niet meer over geven en nemen, maar van geven en ontvangen. Lees eens wat meer liefdesgedichten.

7 tips om gelukkig te worden, maak het vijfde of het vishuddha chakra in balans

Het vijfde chakra maakt jou gelukkig wanneer je je uit in creativiteit. Is er iets waar je je gevoelens in kunt stoppen, zoals muziek, dansen, schilderen enz.?  Ook staat dit chakra voor reiniging. Dit kan lichamelijk door fruit te eten, maar ook symbolisch daar rommel uit het verleden op te ruimen. Bij de yoga maak je het vishudhana chakra blij door mantra’s te gebruiken in je leven.

7 tips om gelukkig te zijn

Zeven yoga tips, maak het zesde chakra of het ajna chakra blij

Het zesde chakra is verbonden met het denken, of ook wel het NIET denken.  Volg eens een meditatiecursus of meditatie yoga. Wanneer je deze energie bewust wordt, dan komen er vanzelf dingen op je pad. Voor dit chakra hoef jij niet meer zoveel te doen. Je laat je leiden door je intuïtie. Lees eens wat over de pijnappelklier. Iedereen haalt hier datgene uit, waar die aan toe is. Ik word wat vager bij de hogere chakra’s maar deze energie is niet meer in woorden uit te drukken.

Zeven yoga tips, het zevende chakra of het sahasrara chakra maakt jou gelukkig

Wanneer je bewust wordt van deze mooie energie dan ben je sprakeloos. Mensen met een aureooltje om hun hoofd herken je aan deze energie, een Jezus en een Boeddha waren 1 met deze energie. Het is beter om deze energie niet te benoemen. Het enige wat ik kan zeggen hierover, doe GEK. Wat is wijsheid?