60+ yoga Deventer

60+ yoga deventer

Ouderen en bewegen

60+ yoga Deventer is er speciaal voor mensen die door omstandigheden minder kunnen bewegen.  Met yoga is het altijd mogelijk om je lichaam soepen en sterk te maken of te houden. Er is yoga in de stoel, in het water en yoga op maat met privé yogalessen. Kortom blijf niet in de stoel zitten en beweeg eens met yoga.

De buikademhaling de 60+ yoga Deventer

Veel ouderen zijn jammer genoeg niet bekend met de buikademhaling, een weldaad voor het lichaam! Ouderen yoga is er om je hiermee kennis te laten maken. Aandoeningen zoals astma, bronchitis of COPD kunnen ademhalingsproblemen geven. Vaak adem je dan te kort en te hoog in de borst, waardoor je je onrustig en opgejaagd kunt gaan voelen, slecht slaapt, enz. Zeker wanneer je dat je hele leven al hebt gedaan, kan het lastig zijn om op een andere, maar wel veel betere manier te gaan ademen! 60+ yoga  geeft je longen weer meer elasticiteit en volume.

Bij 60 plus yoga Deventer leer ik je de buikademhaling!

Met behulp van  eenvoudige oefeningen ervaar je de buikademhaling. Merk je opeens dat je op een andere manier ademhaalt. En kan ik je er mee vertrouwd maken. Bij 60 plus yoga Deventer zijn er oefeningen die je ook in je dagelijks leven kunt doen. Na verloop van tijd ga je merken dat de buikademhaling je beter afgaat. Door de buikademhaling wordt er meer zuurstof in het bloed opgenomen. Je kwaliteit van leven zal hierdoor toenemen. De 60+ yoga Deventer voel je ook buiten de yogales, dus in het dagelijks leven.

SPANNING EN ONTSPANNING BIJ DE 60 PLUS YOGA

 

Hatha Yoga bij de 60+ yoga Deventer maakt gebruik van de spieren aanspannen en ontspannen. Door deze yoga worden de spieren soepeler, meer ontspannen en sterker. 

Gratis yogaboek bij aanmelding ouderen yoga yoga in Deventer

Theorie en praktijk

Gratis yogaboek bij aanmelding 60+ YOGA Deventer. Gebukt gaan onder spanningen veroorzaakt stress en kan ook lichamelijke problemen geven. Ook hiervoor kan 60+ yoga Deventer  wat voor je betekenen. De yogales sluit ik altijd af met een eindontspanning, waardoor spanningen naar de achtergrond raken en kunnen verminderen.

Stoelyoga bij de ouderen yoga

Veel senioren maken ook gebruik van de stoelyoga. Prive yogalessen zijn ook mogelijk voor ouderen. Er worden ook yogalessen gegeven in Epse, Twello, Colmschate en Terwolde. Omdat ik zelf ook 60+ ben ontvang je de yoga kennis uit de eerste hand.