5 tibetanen yoga

5 Tibetanen yoga een eeuwen oud recept

Yoga en het mooie verhaal hierover

5 tibetanen yoga, met dat mooie verhaal val ik maar meteen met de deur in huis. Het verhaal achter de 5 Tibetanen vind ik zo bijzonder:  die sergeant die in zo’n afgelegen vallei  in contact komt met de 5 Tibetanen. Zelf ben ik daar ook in de buurt geweest. Valleien in Noord-India (Ladack) waar mensen bijna niet uitkomen. Het is een hele onderneming om over de bergen van de Himalaya uit de vallei te komen.

5 Tibetanenyoga en de geheime zesde tibetaan

Zelf vind ik het jammer dat de zesde tibetaan geen geheim meer is. In het gebied waar de 5 Tibetanen vandaan komen mocht je alleen de zesde tibetaan leren kennen wanneer je celibatair leefde. De gedachte was dat de seksuele energie getransformeerd werd naar het liefdescentrum, het hart.

5 Tibetanen yoga en de zonnegroet

Naast de 5 Tibetanen kent de yoga nog een mooie reeks oefeningen, de zonnegroet, deze twee series doe ik vaak in mijn yogapraktijk. Er zijn meer reeksen zoals de maangroet, maar deze laat ik graag aan collegae over.

5 Tibetanen yoga, zie de video

Er zijn veel mooie video’s van de 5 Tibetanen maar deze kan ik jullie aanbevelen! Omdat het belangrijk is dat de oefeningen goed worden uitgevoerd kun je het beste thuis oefenen met een instructie video. Na 5 a 10 keer kun je de 5 Tibetanen gewoon zonder begeleiding thuis uitvoeren.

 

5 Tibetanen yoga bij de yoga in Deventer, Epse, Twello, Terwolde en Gorssel

Een aantal keren ben ik afgereisd in India naar het gebied waar de 5 Tibetanen “geboren” zijn. De mensen in die vallei werden meer dan 100 jaar. Het geheim is: de vijf Tibetanen, weinig stress, vegetarisch eten en gedroogde abrikozen eten. Niet alleen de 5 Tibetanen yoga heb ik meegenomen naar de koekstad, maar ook de anderen kleine geheimen uit dit gebied. De gedroogde abrikozen blijken nu hier in Nederland ook aan te slaan tegen hoge bloeddruk en andere kwalen. De spiritualiteit uit dit gebied heb ik in mijn yogalessen geïntegreerd, de Tibetaanse yoga.

5Tibetanen yoga in Deventer

Wil jij een priveyogales om de 5 Tibetanen te leren mail mij dan, info@yogaberrydeventer.nl

Regelmatig organiseer ik ook workshops om in contact te komen met deze oefeningen.