2022 afsluiten en loslaten

2022 afsluiten en loslaten, geeft rust in 2023

Waarom loslaten en afsluiten?

2022 afsluiten en loslaten, in 2022 heb ik veel geleerd door de spirituele reizen en de stilteretraites. Ik zag om mij heen veel mensen die niet goed konden loslaten. We werden gefrustreerd door het virus en dat het leven niet zo was als de jaren ervoor. Er werden veel mensen angstig en depressief in 2021 en zelfs in 2022. Nog nooit had ik zoveel privélessen yoga met mensen die last hadden van hyperventilatie omdat ze niet goed geaard waren.  Door goed los te laten komt er een nieuwe energie tot stand en kun je verder in het leven. Helaas zag ik veel het tegenovergestelde. Mensen die hun afspraken niet nakwamen, die niet goed konden zeggen “het was een fijne tijd samen maar nu gaat mijn levenspad anders”.  Of nog erger, je hoorde niets meer van mensen waar je jaren mee om ging. Allemaal voorbeelden die ik zo in mijn yogapraktijk tegen kwam. Wanneer je dingen niet goed afsluit in het leven blijven ze je achtervolgen en geeft het frustratie of  je komt de persoon weer tegen of de situatie en je voelt je er niet goed bij.  Al 35 jaar volg ik overal in de wereld de cursus loslaten en kan gelukkig zeggen: “er is niets uit het verleden wat mij bezig houdt”.

Materieel afsluiten

Materieel iets afsluiten en loslaten doen de meeste mensen, ze lopen met ruzie weg of schrijven een brief met veel verwijten en laten niets meer van zich horen. Het materiele loslaten of afsluiten van iets is niet zo moeilijk. Maar is er ook een andere manier om het oude jaar  2022 los te laten? Een manier dat je elkaar weer tegen kunt komen in andere tijden? Dat je kunt lachen met humor over het verleden? Het voelt weer goed om elkaar te zien. Ik heb een aantal exen gehad in mijn leven en het altijd goed afgesloten. Bij allemaal voelt het weer goed om ze tegen te komen en samen wat te eten of een drankje te nemen en te praten over de tijd waarin we samen waren.

Spiritueel 2022 loslaten yoga

Het woord “spiritueel” daar hebben veel mensen nog wel eens moeite mee. Maar het is heel eenvoudig, spiritueel is wat jezelf te boven gaat. Eigenlijk zoiets als over je eigen schaduw springen. Een mooi voorbeeld is dat je nooit deuren dicht gooit. Ook in mijn leven heb ik wat mensen om mij heen waarbij conflicten waren, maar nooit ben ik kwaad weg gelopen of gezegd: ” ik hoef je niet meer te zien”. Spiritueel 2021 afsluiten en loslaten kun je heel mooi met yoga. Er zijn mooie visualisaties die je kunnen helpen met het loslaten. Ook bij de yogaoefeningen bouwen we een spanning op, houden de spanning vast en laten de spanning los. Dit lichamelijk loslaten werkt ook door op je gevoelens en emoties. Hoe vaak heb ik als yogadocent niet tranen gezien wanneer mensen lichamelijke spanning loslieten. We hebben bij de yoga mantra’s en mudra’s om los te laten. Kortom yoga heeft veel gereedschappen om2022 achter je te laten. Wil jij 2022 afsluiten en loslaten kom dan eens op een gratis yogales. Kun je het financiële al meteen loslaten bij de proefles.

2022 afsluiten en loslaten

2022 afsluiten en loslaten en de yogacadeautjes

Het klinkt misschien alsof je op de site van de EO zit. Maar door het spiritueel loslaten ontstaan er wonderen. Tijdens de drie lockdowns moest ik veel yogalessen loslaten. Maar er kwam altijd weer een andere energie op mijn pad. Door het weinige lesgeven heb ik nu heel veel yogalessen op youtube staan. Ook werd ik van alle kanten geholpen tijdens de crisis in 2020 en 2021. Eigenlijk is 2022 een geweldig jaar geweest met mooie spirituele reizen, veel zelfreflectie, mooie boeken gelezen en genoten van de avonden vrij in plaats van lesgeven.

Yoga onthechting en loslaten. – YouTube

loslaten op een spirituele plek

Er zijn plekken op aarde waar je 2022 kunt afsluiten en loslaten. Zelf heb ik met de kerst een spirituele plek opgezocht, Urk. Daar zijn zoveel mooie dingen gebeurd, tot een privéconcert in het Kerkje aan de Zee. Maar je kunt ook eens leylijnen opzoeken in je omgeving en daar mediteren. Of een plek opzoeken waar veel gelijkgestemden komen, zoals een ashram of voor mij kasteel Slangenburg.  Ga het nieuwe jaar 2023 in met frisse energie door yoga. Er is yoga in Deventer, Twello, Colmschate, Terwolde en Epse.

DOOR LOS TE LATEN HEB JE TWEE HANDEN VRIJ!