11 redenen, yoga

11 redenen voor yoga in 2023

11 redenen om in 2023 aan yoga te doen. Vaak wordt mij gevraagd “wat levert die yoga mij nu op?” Dat yoga goed is om af te vallen, leniger te worden enz. dat weet iedereen al en dat kun je zelfs in de libelle lezen.

11 redenen om in 2023 aan yoga te doen en natuurlijk bij yogaberry

Maar yoga gaat veel verder dan  ontspannen en leniger worden.

 1. bij yoga word je je bewuster van de adem en ontvang je een natuurlijker ademhaling. Elke cel in het lichaam heeft zuurstof nodig. Door een bewuste yoga ademhaling komt er meer prana en zuurstof bij de cellen.
 2.  wij zitten zo in ons hoofd in onze westerse denkmaatschappij en yoga brengt je in je gevoel.
 3. de yoga bij mij is een yoga waarbij je niet gecorrigeerd wordt en je blijft dus in je eigen energie en dicht bij jezelf. De wereld om je heen trekt je heel gemakkelijk bij jezelf vandaan.
 4. aarden is een groot probleem de laatste tijd en veel mensen zijn niet meer goed geaard. vooral  jongeren kennen dit. Ze zijn niet geaard. Bij de yoga zijn heel veel aardingsoefeningen. Deze aarding zorgt er voor dat je minder ziek bent en beter slaapt.
 5. We kennen twee kanten in het leven, een materiele kant, geld verdienen. Maar de andere kant is de spirituele kant! Deze is niet zo belicht in onze maatschappij. Wanneer dit uit balans is dan kan dit stress geven.
 6. bij yoga kom je mensen tegen die ook interesse hebben in spirituele groei, dus leuke ontmoetingen verrassen je leven.
 7. omdat we alle yoga oefeningen met veel aandacht doen geeft dit een positieve wending in je lijf. Zelf denk ik dat dit zelfgenezend werkt.

 

11 redenen om in 2023 aan yoga te doen

 1. elk jaar houd ik een enquête onder mijn yoga cursisten en dan hoor ik dat yoga zo relativerend werkt!
 2. wanneer je aan yoga begint ontstaat er ook vaak interesses in andere bewustzijnsvormen, je leven wordt er door verrijkt.
 3. door yoga word je je heel bewust van je lichaam en daardoor ga je minder snel over je grenzen.
 4. achter de lichamelijke spanning zit vaak een mentale spanning, deze kan omhoog komen bij yoga, waardoor je het kunt loslaten.

11 redenen zijn natuurlijk mooi maar eigenlijk moet het goed voelen om aan yoga te beginnen en hoeven er geen redenen te zijn.

11 redenen om in 2020 aan yoga te doen
Er zijn meer redenen om op yoga te gaan dan om af te vallen of leniger te worden

Wil jij in 2023 genieten van deze elf yogakadootjes, meld je aan voor een gratis yogales. Welke yogavorm past bij jou?

Nog een twaalfde reden

Als twaalfde reden kan ik je nog adviseren om een gratis proefles bij yogaberry te nemen,  ik verzorg maar liefst 14 yogalessen in de week.  Niet alleen in Deventer, maar ook in Terwolde, en Twello. Nieuwe cursisten uit Gorssel, yogaVoorst, Diepenveen en Bathmen kunnen ook dichtbij ervaren. Weet jij meer dan 11 redenen om met yoga te beginnen mail mij. Je maakt kans op een mooi yogacadeautje.